Kada je prvo izvlačenje u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" 1Jedno od predhodnih izvlačenja Foto: printscreen/rts

Prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ održaće se u subotu, 28. januara u 18 časova, u direktnom prenosu na prvom programu Radio televizije Srbije, a do sada je skenirano 41,1 milion računa, saopštila je danas Vlada Srbije.

Ove godine, nagradna igra po prvi put ne podrazumeva slanje koverata sa računima, već građani putem aplikacije skeniraju račune i na taj način stiču pravo na učešće.

Svake subote biće izvučeni dobitnici dva stana u Beogradu, a u ovom ciklusu očekuju se pet izvlačenja.

Pravo na učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ imaju svi punoletni građani Srbije, a za učestvovanje neophodno je imati instaliranu istoimenu aplikaciju na mobilnom telefonu.

Na aplikaciji, preko jednog uređaja mogu se napraviti najviše pet različitih naloga, sa pet imena i brojeva telefona.

Ovo je omogućeno sa ciljem da mladi mogu da prijave starije, koji nemaju odgovarajuće mobilne telefone, a sve kako niko ne bi bio diskriminisan.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, što znači da građani koji budu skenirali svoje račune do sutra u podne, imaju pravo da konkurišu za dva stana u Beogradu.

Oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u svakom narednom izvlačenju.

Takođe, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagrade u drugom krugu nagradne igre tokom 2023. godine.

Nagradna igra počela je 24. decembra prošle godine, a ministar finansija Srbije Siniša Mali je nedavno rekao da je namera da se ovom nagradnom igrom održi svest građana o važnosti uzimanja fiskalnog računa i smanjenju sive ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.