Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" održaće se i naredne godine, ali još uvek nepoznato koji će računi i kada moći da se skeniraju 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ za ovu godinu je završena, a građani na svojim aplikacijama moraće ponovo da se registruju da bi mogli da učestvuju i naredne godine.

Aplikacija je korisnike izbacila sa njihovih naloga i traži se da se ponovo registruju.

Kako za Danas kažu iz NALED-a, trenutno preko aplikacije građani mogu da skeniraju račune samo kako bi proverili da li je fiskalni račun ispravan, ali nije omogućeno njihovo čuvanje.

Tako da građani koji žele da učestvuju u narednom krugu igre „Uzmi račun i pobedi„, trenutno te račune ne mogu da skladište na aplikaciji, već moraju da ih čuvaju fizički dok ne bude poznato kako će naredni krug igre izgledati i da li će pravila biti ista.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" održaće se i naredne godine, ali još uvek nepoznato koji će računi i kada moći da se skeniraju 2
Foto: Printscreen/RTS

„U ovom trenutku nije poznato da li će se važiti svi računi nakon 11. novembra 2023. godine, kada je nagradna igra završena. Svakako, preporuka je da uvek uzimaju i čuvaju račune i ako bude moguće iskoriste za novu nagradnu igru“, poručuju iz NALED-a.

Oni objašnjavaju da organizacija nove nagradne igre, kao i vreme njenog održavanja, zavise od Vlade Srbije kao priređivača.

„Mi verujemo i nadamo se da će se nastaviti, jer se nagradna igra pokazala kao najbolji mehanizam za jačanje svesti o važnosti plaćanja poreza i uključivanja građana u borbu protiv sive ekonomije“, ističu iz NALED-a.

Ipak, iako u ovoj organizaciji ne znaju da li će i kada biti novog kruga nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, ministar finanasija Siniša Mali najavio je ranije da će igre definitivno biti u 2024. godini, ali nije precizirao kada će se održđati.

„Hoću to već sada da najavim tako da građani nastave da skupljaju fiskalne račune, jer idemo sa još jednom nagradnom igrom naredne godine kako bi se zajedno izborili sa neizdavanjem fiskalnih računa i sivom ekonomijom“, rekao je ranije Mali.

Poslednje izvlačenje u ovoj nagradnoj igri završeno je 11. novembra i podeljeno je deset stanova u Beogradu dobitnicima.

Podeljeno je šest stanova u naselju Zemunske kapije i četiri u Bloku 63 na Novom Beogradu, a ukupna vrednost nagradnog fonda iznosila je 1.682.035,07 evra.

Prema poslednjim informacijama, broj fiskalnih računa koji je poslat iznosi 285.798.140 fiskalnih računa, a oni su poslati sa 1.050.426 naloga, što je, kako dodaju, više nego dvostruko veći broj u odnosu na najuspešniji ciklus s kovertama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari