Najavljen štrajk upozorenja u kompaniji "Energetika" u četvrtak, 28. decembra 1Foto: Z. S. M.

Reprezentativni sindikat u kragujevačkom preduzeću Energetika saopštili su danas da su doneli odluku da u četvrtak, 28. decembra održe jednočasovni štrajk upozorenja kako bi zaštitili prava svih zaposlenih u tom preduzeću, od kojh je pravo na dostojanstven rad jedno od najvažnijih.

U saopštenju štrajkačkog odobra navodi se da tri sindikata zahtevaju smenu izvršnog direktora Nenada Petkovića zbog „neprofesionalnog i bahatog ponašanja, konstantnog uznemiravanja zaposlenih, bezrazložnih pretnji otkazima“.

Sindikati traže i smenu izvršnog direktora Velibora Stevanovića zbog neobavljanja poslova definisanih ugovorom o radu, kao i smenu direktora Energetike Andreje Ilića, jer je „svojim radnjama, bilo činjenjem ili nečinjenjem, omogućio ovakvo ponašanje izvršnih direktora“.

Dodaje se da su o smeni Ilića spremni da sa nadležnima razgovaraju po okončanju kompletnog izbornog procesa u Srbiji i Kragujevcu i konstituisanju organa vlasti na svim nivoima, jer ne žele da se svrstavaju na bilo čiju stranu u političkoj borbi, imajući u vidu da direktora Energetike postavlja država kao vlasnik preduzeća.

Štrajk upozorenja će se odvijati na radnim mestima, naveo je štrajkački odbor i dodao da najavljeni štrajk neće uticati na rad Energetike i da će svi korisnici biti uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari