Povodom pet godina poslovanja na srpskom tržištu u pogonima kompanije US Stil Srbija u Smederevu, Šapcu i Kučevu održane su prigodne svečanosti na kojima je ukazano na ključne vrednosti koje su tu kompaniju dovele do uspeha. To su bezbednost na radu, zaštita životne sredine, kvalitet proizvoda, odnosa sa kupcima, produktivnost i društvena odgovornost.

Generalni direktor US Stil Srbija Ričard Vič istakao je da je u smederevsku Železaru uloženo više od 300 miliona dolara i da je ta kompanija postala pokretač ekonomskog razvoja Srbije.

– Sa oko 6.000 zaposlenih u Smederevu, Šapcu i Kučevu US Stil je ne samo preporodio industriju čelika u Srbiji, već i postalo najveći izvoznik. „Pokazali smo da Srbi i Amerikanci zajedno mogu da proizvode odličan čelik kao i da srpski čelik ne zna za granice. Mi smo našu kompaniju promenili na bolje, a verujem da smo isto tako uticali i na vaše živote – naglasio je Vič i dodao da je plan kompanije da u 2009. godini dostigne projektovanu proizvodnju od 2,2 miliona tona čelika.

On je podsetio da je u oblasti bezbednosti na radu US Stil Srbija sprovela novi pristup preuzet od matične korporacije i dodao da će ove i sledeće godine, u projekte zaštite životne sredine biti uloženo više od 50 miliona dolara. Vič je naglasio i to da je u proteklih pet godina kompanija US Stil Srbija uložila i značajna sredstva u modernizaciju opreme.

– U rekonstrukciji visoke peći br. 1, uloženo je 33 miliona dolara, kompletno je rekonstruisana visoka peć br. 2 i u taj projekat uloženo je 40 miliona dolara, a modernizovani su i pogoni Tandem i Dekapirnica. Kupljena je i nova tenziona ravnalica u Šapcu, a investirano je i u druge pogone i postrojenja – rekao je Vič i podsetio da je još 2005. godine US Stil Srbija proglašen za najvećeg izvoznika i to mesto zauzima i dalje.

– Komentarišući izvozne rezultate Vič je potvrdio da se više od 80 odsto proizvoda smederevske železare izvozi u više od 60 zemalja širom sveta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari