Nastavak radova jača pozicije Rio Tinta u slučaju odštete

Zbog čega je australijska kompanija revidirala dinamiku realizacije projekta Jadar?

Ostavite komentar


  1. Koje su taktike koje koristi RT? Da li mozete da nas citaoce uputute na te tekstove, da znamo sta da ocekujemo od RT.

  2. Gde je pravni osnov za odštetu?
    Nije bilo nikakve nacionalizacije ili eksproprijacije strane imovine, ako je bilo onda bi bilo i osnova.
    Ko je šta ulagao na osnovu propisa koji su važili u vreme kada su dobili pravo na istraživanja litijuma ne znači da se država obavezala. Ako su pak, zaključili ugovor sa ovo oneroznom kompanijom, onda će odšteta da se traži, ali će i oštećena domaća pravna i fizička lica takođe zahtevati odštetu od države, a potom odgovornt (ne političku već pravnu) od lica koja su zaključila štetan ugovor!!!

  3. E sada uporedite izjave „revidiranje dinamike“ i „odustajanje od Projekta“ pa će valjda biti jasnija strategija dobijanja na vremenu ! Pametnom DOSTA !

Ostavite komentar


Ekonomija

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene 10

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Željko Veselinović izjavio je danas da radnici rade za mnogo manji novac nego pre, uz konstantni mobing, pritiske i maltretiranje, dok institucije ostaju neme na takve stvari, a poslodavci, koji "obilato pljačkaju građane Srbije, kroz sumnjive subvencije" nastavljaju još jače da gaze radnike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.