Nastavljeni radovi na izgradnji još jednog dela obilaznice oko Zrenjanina 1Foto: M.Pudar/Danas

Lokalna samouprava Zrenjanina objavila je danas da su nastavljeni radovi na delu obilaznice oko Zrenjanina, koja se gradi skoro tri decenije.

Trasa obilaznice projektovana je na 14,5 kilometara, odavno je  zavšen njen prvi deo od Bagljaša do Mihajlovačkog druma, a nakon deset godina sada bi trebao da bude završen njen drugi krak u gradnuličkom ataru dok treći krak, dugačak 3,6 kilometara, tek treba da se gradi.

Sada se, kako je saopšteno iz zrenjaninske lokalne samouprave, nastavljaju radovi na delu obilaznice kroz gradnulički atar.

Radovi su nastavljeni danas a do konačnog završetka preostalo je da se izgradi kružna raskrsnica i spoje dve do sada završene deonice na međusobnom rastojanju od 480 metara.

Radove na tom delu obilaznice usporavala je adaptacija visokonaponskog dalekovoda iznad trase, a problem dalekovoda rešavan je nekoliko godina,

Radnici i mehanizacija preduzeća „Vojvodinaput – Bačkaput“ iz Novog Sada, koji su danas na terenu i koje je angažovalo JP „Putevi Srbije“, obeležavali su poziciju buduće kružne raskrsnice i obavljali zemljane radove u tom delu.

Iz Kabineta gradonačelnika naveli su da je u pripremi i dokumentacija za radove na poslednjoj deonici, dužine 3,6 kilometara.

Kako su saopštili, završen je postupak eksproprijacije i Zrenjanin će, u saradnji s Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i JP „Putevi Srbije“, kompletirati obilaznicu u punoj dužini od 14,5 kilometara i rešiće problem tranzitnog saobraćaja kroz grad.

Završetkom obilaznice, veći deo tranzitnog saobraćaja moći će da se izmesti sa gradskih ulica, poručuje zrenjaninska vlast.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari