NBS: Bruto devizne rezerve na kraju avgusta oko 23,6 milijardi evra

Ostavite komentar


  1. To se mora iskontrolisati. Nije li Jorgovanka Tabaković guverner NBS javno izjavila da se zlatne poluge ( iz rezervi ) nestale iz trezora banke u Švajcarskoj ? Sredstvima deviznih rezervi se kockao mladi ex viceguverner Bojan Marković koji je
    “ zanat “ ispekao u finansijskoj hobotnica Goldman Saks iz koje je došao u NBJ. Kockanjem na London stock exchange, raznim derivatima kockao se i kocka Siniša Mali : valutama, obveznicama, akcijama, opcijama, indexima, fjučersima : robom bez isporuke : naftom, žitaricama metalima..
    Bankaroidi, tajkuni i političari koji su u ministarstvima finansija i NBJ, NBS koji opljačkali naše banke trguju i trgovali su na svim svetskim berzama pa i na Power pleitu. Tako je radio i ekstra zaradio Čupić nekada policajac koji je ušao u bankarski sektor da ga uz asistenciju udbaša opljačka. Poslednji primer opljačkana JUMBES banka koja je bila gigant u ex YU, poznata po finansiranju izvoza koju su konstantno potkradsli direktori Čupić Jasna i Mandžuka Zlatko. Neverovatne, nezakonite dokspizalizacije JUMBES banke kojima se trgovalo na Beogradskoj berzi koji je odobrio podmiceni ćata iz Komisije za hartije od vrednosti. Čupić ex policijski inspektor je trgovao akcijama ARGObanke koju je opljačkao a istoj je pre toga zbog ne likvidnost oduzeta dozvola za rad i uhapšen priglupi direktor koga su udbaši postavili, koji je sve potpisivao podmićen skupim putovanjima i odlaskom na belosvezska sportska takmičenja koje mu je izmedju ostalih finansirao Kole sa Miškovićem koji su ovu banku koja je inicijalno osnovana pre svega potrebe poljoprivrede bezobrazno opljačkali u raznim kombinacijama na berzi i van nje. Lažnim ugovorima koje sve treba izvući i pročitati javno a imovinu im oduzeti pod. 1.
    Imali smo povez preko očiju jer nismo videli da nas najveća ološ bezobrazno pljačka od 90.- tih. Nas i naše banke iz kojih je desetina hiljada ljudi otpušteno i sada dipl. pravnik koji je u vreme Dinkićeve revolucije otpušten iz Investbanke ima penziju 40.000 rsd!
    Mora se napraviti brzi kompletni zaokret. Mora se napraviti privremena vlada sastavljena od stručnjaka koji će objaviti kako je Srbija zadužena već oko 100 milijardi i kakvi i koji su kolaterali. Vučić, Mali i Tabaković moraju biti uhapšeni jer su poverovali da su oni država.
    Milijarde sa ino i off shore računa tzv. ležeći računa koje kontrolišu tajkuni i političari moraju hitno biti transferi sane na račune državne kase tako što će operacije i instrukcije za plaćanja dati isti ti mega lopovi jer ako bi se koristila medju narodna pravna pomoć to bi državu koštalo oko 30%.
    Hapšenja i oduzimanje imovine u valuti i nepokretnosti a u zemlji i inostranstvu navedenoj trojci. Isto se mora izvesti i sa 10 mega lopova, starih tajkuna koji su napravili nezapamćen ekonomsko finansijski zločin prema državi i svim njenim gradjanima. Oduzimanje imovine istovremeno uz hapšenja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.