Majdanpek: Pčelari za podsticaje po košnici mogu da podnesu zahteve do 31. maja 1

Pčelari u Srbiji ove godine mogu da ostvare podsticaje od 800 dinara po košnici uz određene uslove. Zahteve za podsticaje mogu da podnesu do 31. maja na propisanom obrascu ili elektronskim putem Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pravo na podsticaje po košnici mogu da ostvare imaju poljoprivredni proizvođači koji se bave pčelarstvom, odnosno imaju najmanje 20 košnica, a najviše 1.000 obeleženih i registrovanih košnica.

Osim na propisanom obrascu i preporučenom poštom, Zahtev za podsticaje po košnici pčela, pčelari mogu da podnesu i elektronskim putem, a pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva moguć je sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja.

Pčelari koji imaju registrovan elektronski potpis, ceo proces će obaviti unošenjem traženih podataka u aplikaciju (podacio o podnosiocu zahteva, broj poljoprivrednog gazdinstva, HID broj i broj pčelinjih stajališta) i elektronskim podnošenjem zahteva

Oni koji nemaju registrovan elektronski potpis, kako objašnjavaju nadležni, moći će da nakon unošenja traženih podataka, generišu obrazac sa bar kodom koji će odštampati, potpisati, ili overiti, i poslati preporučenom poštom Upravi za agrarna plaćanja.

Pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj od 800 dinara po košnici pčela, dok oni koji imaju preko 1000 košnica neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1000 košnica pčela.

Rok za podnošenje prijava je 31. maj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari