Telekom Crne Gore preduzeo je određene mjere da bi se pozabavio skandalom. Formirana je komisija koja će pratiti rad kompanije tokom cijele godine, zatim je formirana eksterna komisija koja će vršiti provjeru i podnositi izvještaj dok će jedna osoba biti zadužena za usklađivanje etičkih standarda u poslovanju.

 Ove mjere spriječiće nove afere u kompaniji“, saopštio je juče izvršni direktor crnogorskog Telekoma Rudiger Šulc na radnom doručku sa novinarima povodom afere koja je izašla u javnost da je Mađar telekom korumpirao, kako je saopšteno, više zvaničnika u Crnoj Gori prilikom kupovine CT u martu 2005. godine, kada je potpisan ugovor o kupoprodaji kompanije između Vlade Crne Gore I MT koja je dio Dojče Telekoma. Međutim, direktor Šulc nije htio ništa da kaže konkretno o toj aferi jer ga zakonske norme sprečavaju da govori o tome pošto je istraga u toku osim da je tačno da je Mađar Telekom pristao na poravnjanje sa američkom Komisijom za hartije od vrijednosti. Poravnjanje je usledilo jer je potvrđeno da je više visokih crnogorskih zvaničnika koji su učestvovali u privatizaciji, podmićeno sa više od sedam miliona evra.

Izvršni direktor CT je takođe rekao da će kompanija odgovoriti svim relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama po pitanju privatizacije. On pak smatra da je to jedna od najboljih privatizacionih priča. Šulc je, kako je kazao, učestvovao u privatizaciji slovačkog Telekoma, čiji je bio direktor do prelaska u CT.

„Kada sam prije tri mjeseca došao u Crnu Goru bio sam zapanjen velikom medijskom bukom koja se digla zbog poravnjanja u SAD. Međutim, što se tiče poslovanja i rada CT ne mogu da nađem nikakav problem, kako se inače često suočavaju novoimenovani direktori. Zato je moj zadatak da u narednom trogodišnjem periodu, na koliko glasi moj ugovor, razvijam kompaniju“, kazao je Šulc. On je podsjetio da je od privatizacije u CT uloženo više od 125 miliona evra od čega 95 u infrastrukturu. Direktor Šulc je rekao da ne postoji bojazan da će zbog afere u privatizaciji doći do raskida nekih ugovora ali da indirektnih negativnih efekata može biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari