„Nema gradnje elektrana u nacionalnim parkovima“

U Ministarstvu zaštite životne sredine najavljuju strože uslove za nove hidrocentrale

Ostavite komentar


  1. Ma ne razumem kako hidroelekrana moze da ugrozava okolinu to su gluposti i cista zavist umesto da budu srecni da se u njihovom kraju nesto gradi.

    1. Roko ne rameš,Da ti objasnim.Ako kroz selo teče reka a ti iznad sela oko 2km pregradiš uzmeš voduu I cevima koje ukopaš potiskuješ vodu do ispod sela gde napraviš mašinsku halu tako da ljudi u selu ostaju bez vode kao I njihova stoka I baste.Da li sad razumeš.Šta da rade ti ljudi.

    2. hotel, hostel, sportski tereni, nego se uništava priroda, rečica, a pri tom krše se postojeći zakoni. Da li bi tebi banka odobrila zajam za izgradnju proizvodnog pogona koji bi pravio na opštinskom zemljištu koje bi stavio pod hipoteku? Naravno da ne bi, a ovde se govori da je reka, koja nije vlasništvo investitora, stavljena pod hipoteku. Na stranu što je banka sama sebi zabila nož u leđa i bacila novac ni u šta. Više bi vajdila da je zalog bila šaka klikera. Kao što ti ili ja ne možemo graditi na opštinskom zemljištu tako niko ne može davati reku pod hipoteku i graditi beskorisnu hidroelektranu na potočiću u parku prirode i time uništavati ne samo biljni i životinjski svet reke, nego i ostavljati drveće i pašnjake bez vode, a kopnene životinje bez vode i hrane.

  2. Ajde vi iz minimalnog rudarstava i energetike da objasnite KAKO su investitori dobili dozvole za izgradnju u prirodnim rezervatima kad se to kosi sa gomilom zakona?
    Ko je uzeo lovu da im izda dozvole, dokle ce da se krijete iza kolektivne odgovornosti bando nesposobnjakovica i lopova?

    1. Evo ja ću da objasnim. U prirodnim rezervatima je dozvoljena izgradnja MHE u drugom i trećem režimu zaštite. Nije dozvoljena samo u prvom

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.