Nemački „Megle“ seli pogone iz Hrvatske u Srbiju i BiH

Ostavite komentar


  1. Šta će nama odvratni nemački kapital,pa zar nas nisu oni bombardovali.Još kad bi ovo bila moja izjava a ne nekog SNS ja BiH odmah otišao u ludnicu.

  2. Pa naravno u SRB, jer u HR treba prosečno da plati radnik 600e a ovde 300e!

        1. E, gresi ! Jer, de fakto Megle u Srbiji nece imati nikakve troskove za plate radnika. Sve ce mu to Vucko preventivno uplatiti kao subvenciju: po radnom mestu – nekih 10000 evra.

  3. Hrvatska je u EU i mora se raditi po strogim standardima EU, kod nas mogu da rade kako im je volja, dobijaju besplatno zemljiste, pomoc u milionima evra od nase drzave koja uzima te milione kao kredit od evropske banke za razvoj…. ..
    Jeftina radna snaga…….

    1. pre nego što je otvorena u Hrvatskoj. I u Hrvatskoj je otvorena, jer je tamo jeftina radna snaga u odnosu na Nemačku ili Austriju. Šta je tu neobično?

  4. Pa naravno Srbima podele pempase i po 200€.i udri nema evropskih propisa za zaposlene,zagadjenj vode i zivotne sredine a jos od Srpske vlade dobiju po 10 000€,po zaposlenom sto u Croaciji nema .

  5. Koliko mi je poznato, Megle već ima svoje mlekare i u Bihaću i u Kragujevcu. Znači -ako prestane da radi u Hrvatskoj, on taj deo proizvodnje može lako i bez nekih komplikacija da preseli u pomenute gradovbe gde već postoje njihove mlekare!

  6. Iznajmiće Kineze za rad, verovatno ispod 200 evra! Tako su radili Italijani na severu, pa su im doneli masovnu coronu!! Nije cilj samo dovesti investore, ipak trebaju za svoj narod ugovoriti bolje uslove!! Moderno robovlasništvo velikih kompanija se mora zaustaviti, a ne odobravati i podržavati, zbog lične provizije, ili sl!!! Ako su u Hrvatskoj plaćali radnika 500-600 evra, u Srbiji, recimo 400, bilo bi dobro za radnike i investora!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.