"Nemamo postrojenje u Svilajncu" 1

Kompanija FCC Eko iz Beograda reagovala je danas zbog teksta „Isterani iz Pazove, nova lokacija Ruma“, koji je objavljen na portalu 22. januara, a u kom nije objavljen odgovor koji su poslali.

Kako navode, u tekstu je objavljena neistinita informacija o radu privrednog društva FCC Eko i to da u Svilajncu „lokalna samouprava raširenih ruku dozvoljava gradnju postrojenja u urbanom prostoru, za skladištenje opasnog otpada firmi FCC Eko“.

„Navedena informacija je apsolutno neistinita“, navodi kompanija FCC Eko u svom zahtevu za objavljivanje odgovora, koji prenosimo u celosti.

– Kompanija FCC nema postrojenje za skladištenje i tretman opasnog otpada na teritoriji opštine Svilajnac. Nismo imali nikakvih zahteva za angažovanje postrojenja niti njegovog postavljanja na pomenutoj teritoriji – navodi se u odgovoru kompanije FCC Eko.

Dnevni list Danas je dobio odgovor od kompanije FCC Eko, koji je objavljen u štampanom izdanju, ali ne i na portalu danas.rs. Dnevni list Danas se izvinjava kompaniji FCC Eko i čitaocima zbog napravljenog propusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari