Nenamenski potrošili 246 miliona 1Foto: tutin.rs

Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je da je tutinska lokalna samouprava 2015. godine nenamenski potrošila 246 miliona dinara. Zbog toga je podnela devet prekršajnih prijava i jednu krivičnu, koju je dobio direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Ejup Šaljić.

DRI je utvrdila da je 2015. iz opštinske kase najviše sredstava, 46.508.000 dinara, otišlo za izgradnju opštinske zgrade, iako tada još nije bila izdata građevinska dozvola za taj objekat. Blizu 40 miliona dinara otišlo je na subvencije javnim preduzećima, koja nisu imala posebne programe, a oko 27 miliona dinara potrošeno je za „nabavku roba i usluga bez raspisivanja javnih nabavki“.

Utvrđeno je i da je lokalna samouprava nezakonito isplatila više od 5,4 miliona dinara za plate i doprinose izabranih i zaposlenih lica, zatim, 2,8 miliona koštale su ugostiteljske usluge, projekti javnog informisanja, nabavka kancelarijskog materijala i druge usluge. Za potrošnju ovih sredstava nema dokaza da su poslovne promene nastale. DRI je pronašla da je sportskim klubovima prebačeno 424.000 dinara pre završetka konkursa za sufinansiranje i zaključenja ugovora o korišćenju tih sredstava, ali i da je za kupovinu računarske opreme, ugostiteljske i geodetske usluge nenamenski potrošeno 418.000 dinara i o tome ne postoje pisani tragovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari