Nikezić: Vlast gasi život u Srbiji, ogromna poskupljenja osnovnih životnih namernica 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da ova vlast „gasi život u Srbiji i ne zaslužuje da je vodi“, a ocenio je da je ta stranka „u svakom trenutku spremna za prevremena izbore“.

„Realno, meso je u poslednjih godinu dana poskupelo 30 odsto, jaja 44, šećer 54, a mleko čak 66 odsto, dok je u istom periodu minimalna plata povećana devet odsto, a prosečna penzija samo pet odsto“, rekao je Nikezić za današnji list Nova.

Prema njegovim rečima, „radnik koji prima minimalnu platu je zbog inflacije samo u oktobru izgubio 4.700 dinara, a do kraja godine će izgubiti 35.000, praktično celu mesečnu zaradu, čak i ako uračunamo najavaljena povećanje minimalca u januaru, to su činjenice, a ne stvar osećanja“.

„Upravo je usvojen rebalans budžeta, kojim je svakoj kući u Srbiji ispostavljen račun od 750 evra za pokrivanje rupa u energetskom sistemu, izazvanih isključivo nestručnim i neodgovornim upravljanjem, koje je dovelo do raspada EPS-a i ogromnog gubitka ‘Srbijagasa'“, naglasio je Nikezić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.