Nikolić: Privredni rast od četiri odsto ove godine bila bi premija

Iako je Srbija u poslednja tri meseca 2019. imala najveći skok BDP-a u celoj Evropi

Ostavite komentar


  1. Navrat nanos su u zadnji kvartal ubacili nezavršeni Južni tok i neke deonice autoputeva i veštački digli bdp. U bdp stavljaju i izvoz stranih firmi(Fiat, Željezara, Bor, kablaši…) za koje mi radimo samo lon poslove. Kada se ovo oduzme ostane realan domaći bdp od 2-2,5 % što je niže od inflacije. Naša privreda realno stagnira.

    1. I tako štimuju godinama. Bez industrije i proizvodnje neceg realnog što možeš da prodaš za novac nema privrednog rasta. Usluge i slične gluposti su slab i nepouzdan deo privrednog rasta.

    2. I namestaju kurs dinara. NEMOGUCE DA INFLACIJE NIJE BILO A DA JE GORIVO SKOCILO ZA 70 DINARA. Aj da se ne lazemo sto bi A.V. rekao…

    3. Pod hitno da osnujete vladu u senci, a onda smenite ovu nesposobni. Blistate od znanja!

  2. Živeo Vučić!!!
    Zna Vučić da se najlakše vlada gladnim narodom. Ja želim da ostane na vlasti do revolucije…
    P.Sajdžo 2020

  3. Kako to nasa privreda moze da bude rentabilna i ostvaruje rast ako je svuda u EU cena gasa 115 a kod nas 300 eu. ?

  4. Ako bi smo verovali relativnim brojevima rasta BDP mogli bi smo da zaključimo, da je privreda Srbije »lider« u Evropi. Međutim, ako pogledamo apsolutne vrednosti BDP po glavi stanovnika onda je Srbija na »repu« zemalja koje su navedene u tabeli u tekstu. Naime, ako je verovati podacima OECD, Srbija je 2018. godine imala BDP po stanovniku 7.246,7 $, dok su ostale zemlje iz tabele imale BDP po stanovniku kako sledi; Mađarska – 16.162,1 $, Poljska – 15.420,9 $, Bugarska – 9.272,6 $, Rumunija – 12.301,2 $, Hrvatska – 14.909,7 $ i Irska – 78.806,4 $, dok je Slovenija koje nema u tabeli imala BDP po glavi stanovnika 26.124,0 $.

  5. Ove godine je javni dug porastao za milijardu i dvesta miliona evra. Uzeli su od Vansija za aerodrom 500 miliona, za PKB 100 miliona. To je blizu 2 milijarde evra minusa za godinu dana, a AV se non-stop hvali suficitom i niko da mu iz opozicije kaže da ne govori istinu. Treba ga napasti da ekonomski uništava zemlju, jer narod je osetljiv na pare. Autoritarnost mu ne zameraju, jer je ona ovde delo folklora. Ove godine ide Komercijalna banka za 400 miliona, sprema se Telekom i EPS. Tako AV obezbedjuje suficit. Mogu i ja da prodam dedovinu i da se zadužim i da par godina budem u suficitu.

  6. Srbija je jedno od nasiromasnijih i najzaostalijih zemalja Evrope sa stravicnim brojem gradjana koji napustaju zemlju u potrazi za poslom.

  7. U opštoj cenzuri i neslobodi medija koji vlada u Srbiji, samo ovaj svetionik demokratije i slobodne misli ( Danas ) ne cenzuriše komentare.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.