Zašto je Ministarstvo trgovine i turizma izbrisalo Nišku Banju sa spiska turističkih mesta gde domaći turisti mogli da koriste vaučere za odmor? Vaučerima bi se ovom najpoznatijem lečilištu u bivšoj Jugoslaviji dala nova šansa za razvoj turizma.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Zašto otvoreni bazeni iz Arene nisu otišli u Nišku, već u Vrnjačku Banju, gde već ima jedan olimpijski otvoreni bazen. Niška banja ga nema – upitao je juče poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević, dodajući da je topla voda u Niškoj Banji i dalje topla i lekovita i da građani vole ovu Banju.

On je pozvao Vladu i Ministarstvo trgovine i turizma da promeni odluku o brisanju Niške Banje sa spiska poželjnih turističkih mesta. Odgovarajući na pitanje Milisavljevića, resorni ministar Rasim LJajić rekao je da će od ove godine Niška Banja biti na spisku za vaučere.

– Tačno je da je ta banja bila izuzeta, ali zato što je bio izuzet i Niš, Beograd , Novi Sad i Kragujevac, koje posećuje najveći broj turista. Namera je bila da država pospešuje turizam i u drugim delovima Srbije. Međutim, videli smo da je bilo interesovanja za Nišku i Selters banju kod Mladenovca, i od ove godine smo ih vratili na listu – objasnio je Ljajić i dodao da će građani moći da koriste vaučere za boravak i u ovim banjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari