Nova ekonomija: Grad Beograd planira gradnju podzemne garaže kod „Galeta Muškatirovića“ 1Foto: Miroslav Dragojević

Grad Beograd planira izgradnju podzemne garaže sa dva nivoa i 491 parking mestom na parceli gde se trenutno nalazi okretnica gradskog prevoza „Dorćol“, ali i parkinzi i pristup bazenima „Milan Gale Muškatirović“ i sada već bivšem teniskom centru „Novak“.

 

Kako se vidi iz danas objavljenog urbanističkog projekta, gradiće se na prostoru između ulice Tadeuša Košćuška i Dunavske ulice, a na trasi budućeg Linijskog parka, piše Nova ekonomija.

Ukupna površina obuhvaćena projektom je 16.174 kvadrata, a podrazumeva i rekonstrukciju okretnice GSP-a „Dorćol“, kao i izgradnju zelenih i pešačkih površina na krovu garaže.

Na krovu garaže predviđeni su i otvoreni tereni za odbojku i košarku sa pratećim tribinama.

Dvoetažna „velika garaža“ će imati površinu od 1.500 kvadratnih metara, a pristupaće joj se iz novoprojektovane ulice Nova 1.

Sabraćajnica Nova 1 će takođe povezivati ulicu Tadeuša Košćuška sa SRC „Milan Gale Muškatirović“ i otvorenim teniskim terenima.

Lokacija na kojoj će se nalaziti nova podzemna garaža nalazi se u zoni zaštite „Beogradske tvrđave“ i naslanja se na objekat sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“, koje se smatra jednim od najznačajnijih dela arhitekte Ivana Antića.

Javna prezentacija urbanističkog projekta podzemne garaže obaviće se od 17. do 23. aprila u zgradi Gradske uprave Grada Beograda.

Podsećamo, Linijski park na čijoj trasi će se naći i nova podzemna garaža sa sportskim terenima na krovu, prostiraće se od „Beton hale“ do Pančevačkog mosta, dužinom od 4,8 kilometara. Za sada je izgrađena jedna od deset celina ovog šetališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari