Nova: Vučić odobrio Rio Tintu sve da bi otvorio rudnik u martu 2022. godine

Ostavite komentar


  1. Da li mi se cini ili sam se u necemu preracunao da su te dozvole istekle u prosloj godini 22.01.2018 – 22.01.2020 (trajanje 2 godine) a 22.01.2020 da moze da nastavi istrazivanja i to od 14.02.2020 – 01.09.2021. znaci nije posle toga nista produzavano i Rio Tinto nelegalno vrsi dalja istrazivanja ili pripremu za rudarenje, za koje kako kaze gospodin Vucic i gospodja Mihajlovic jos uvek nemaju dozvolu jer se ceka informacija od stucnih lica kompanije o uticaju na zivotnu sredinu i tome slicno, a Rio Tinto priprema sve kao da ima dozvolu, bice da ima sve bar takav utisk imam zbog ubrzanih procedura i krsenja Ustava kod donosenja Zakona o eksproprijaciji i referendumu. Blago nama. Ziveli

  2. Mislim da je pravo rešenje da ova deca koja protestvuju na ulici dodju i na vlast, pa da napravimo od Srbije jednu veliku igraonicu u kojoj će sve biti predivno, i jako zabavno.

  3. Da li smo mi običini građani ove jadne Srbije do 2013. godine čuli za komp. Rio Tinto.
    Ako je neko čuo neka se potpiše ovde

  4. Komentarisati izjave Vucica i „novina“ poput Nove, Kurira i slicnih stvarno nema smisla i vredja inteligenciju. RT je dobio dozvolu za vrsi istrazivanja pocetkom dvehiljaditih i od tada se znalo da je cilj svega otvaranje rudnika. Zar neko stvarno moze da misli da su oni dvadeset godina prisutni bez cilja da krenu da eksploatisu to u sta su ulagali?

  5. Ako je Vucic dao 600 milona evra za fudbalske utakmice Premijer lige, sta je 1 milijarda da se plati Rio tintu za odstetu.

  6. Politicari dajte ostavke,u japanu kasni voz i odmah padne ostavka,a kod nas misaona imenica!

  7. Na sajtu Rio Tinta pise da su dosada potrosili na istrazivanja litijuma u Srbiji 17000000 evra i da rudnik pocinje sa radom 2026 godine

  8. Ako je poslednja dozvola do 01.09 onda je vreme da idu kuci!
    I hvala im na druzenju.

  9. Pažljivo sam pročitao tekst i nigde ne nađoh da je odobreno otvaranje rudnika! Mogli su uz datirana odobrenja za ispitivanje da objave i slike, s naročito onaj koji je u nalovu o otvaranju rudnika. Ima li ga?

  10. Ne da naplati istrazivanja, nego da plati za vec nanesenu stetu koja je ogromna i onda da se gubi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.