Privrednici Novog PazaraFotografija: Senko Župljanin

Privrednici Novog Pazara i susednih opština sastali su se sa predstavnicima Fonda za razvoj, Nacionalne službe za zapošljavanje, Ministarstva privrede i Agencije za finansiranje i osiguranje izvoza.

Na sastanku se raspravljalo o bitnim temama, a jedna od njih je rešavanje pitanja zaduženja i prestanka rada privrednih subjekata na teritoriji Zapadnog Balkana.

– Ministarstvo privrede je opredelilo 2,5 milijardi dinara za različite projekte podrške preduzetništvu u tekućoj godini. Programi su koncipirani na kombinaciji bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj ili poslonih banaka. Programi su namenjeni različitim ciljnim grupama, od početnika u poslovanju, do ženskog preduzetništva i mladih do 35 godina, a najveći programi usmereni su ka razvojnim firmama za unapređenje proizvodne opreme ili izgradnju novih proizvodnih pogona- poručila je Katarina Obradović, pomoćnica ministra privrede.

Na ovom skupu su predstavljeni i programi podrške kompanijama koje se bave izvozom.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je u ponudi puno programa i da su uslovi izuzetno povoljni.

– Kod programa koji nisu beskamatni, kamate su izuzetno male. Grad je subvencionisao kamate programa prošle godine a to će učiniti i ove godine. Očekujemo da privredni subjekti, uz našu podršku, iskoriste ponuđenu prlilku- poručio je gradonačelnik Biševac.

Detalji o programima dostupni su na sajtu preduzetnistvo.gov.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari