Protest građana zbog kredita u švajcarskim francima 21. marta 1Sa ranijih protesta ljudi zaduženih u švajcarcima Foto: N1 (arhiva)

Protest građana pod sloganom “Rešenje Ili razrešenje”, zbog prevare u vezi sa kreditima indeksiranih u valuti švajcarskog franka, održaće se sutra  21. marta 2019. ispred Ustavnog suda u Beogradu,  Bulevar kralja Aleksandra 15,  u 12 časova.

Kako su najavili organizatori nakon toga kolona će krenuti do Kabineta predsednika Republike Srbije, na Andrićev  venac.

Obavestićemo predsednika o podnetom predlogu Zakona o dinarizaciji svih kredita, kao i Zakona o zabrani prinudne prodaje jedine nekretnine, imajući u vidu da su osnovna prava građana Srbije – pravo na život i egzistenciju ozbiljno ugrožena nezakonitim radom većine banaka, te je potrebna hitna zaštita, kao što je svima potreban i ekonomski napredak koji se sa ovakvim radom bankarskog sistema u Srbiji, apsolutno ne može ostvariti, saopštili su CHF Srbija, Centar za zaštitu korisnika bankarskih usluga, na svom Fejsbuk profilu.

Kako navode, nakon toga otići će do Vlade RS, gde će predati zahteve za donošenje Zakona o dinarizaciji svih kredita i Zakona o zabrani prinudne prodaje jedine nekretnine, uz predlog tekstova zakona.

– Protest će se nastaviti isped zgrade Vrhovog kasacionog suda i Apelacionog suda, ul. Nemanjina 9, imajući u vidu da su prošle četiri preteške godine za korisnike kredita u kojima su mnogi izgubili zdravlje, porodice, domove, a veliki broj se iselio iz Srbije, jer je rata sada veća nego plata i dug nakon deset godina uredne otplate veći nego na početku, a sudovi reaguju suviše neefikasno i konfuzno, dok izvršitelji reaguju brzo i odlučno, praveći od prevarenih građana socijalne slučajeve i beskućnike., rečeno je u saopštenju CHF Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari