Protest građana zbog kredita u švajcarskim francima 21. marta

Ostavite komentar


  1. Ukratko,2007 uzeo 50.000 evra,naravno u švajcarcima na period od 30 god.sa dogovorenom mesečnom ratom od 250e. 2014 poslao dopis banci sa predlogom da dotadašnje uplate kroz rate,koje su u tom momentu iznosile oko 30.000 evra POKLANJAM i da me za preostali period od 23 god.ponovo zaduže sa 50.000evra sa fiksnom ratom od 250evra,što je u stvari ono na čega sam i pristao kada sam uzeo kredit. Dobio sam odgovor da nisu u mogućnosti da prihvate moj predlog i da se uklopim u ona 4 Jorgovankina predloga. Eto dokaza koliki su prevaranti i zelenaši.

    1. Ovo je lopovska drzava, mafija, mriminalci preuzeli zemlju a od naroda napravili robove. Sve zemlje resili ovaj za gradjane veliki problem samo Srbija nije. Sprega vlasti i kriminala se nastavlja, kako je moguce da posle 10 g. redovne otplate budes vise duzean nego na pocetku otplate?.

    2. Doneo bi kasacioni sud NEKO resenje ali kako kazu vucic je sada veoma zauset.

  2. Dokle vise sa njima!
    Kad su uzimali kredite u SF bili su srecni kako su prevarili sistema sad traze da im neko drugi resava probleme.
    Kad uzimas kredit u valuti,uvek postoji rizik da se njena vrednost promeni.I to je svakom polupismenom coveku jasno.Licno bih svakog sudiju koji je presudio u korist njih naterao da ON plati razliku koju je dosudio u korist ovih pacijenata.

    1. Pacijent si ti i tebi slični od kojih niko od zaduženih građana ništa i ne traži.

    2. Kada bi svako govorio ono u šta se razume, svetom bi vladala nepodnošljiva tišina…

    3. Očigledno si lekar i dajes dijagnoze,o valutama ,zakonu i pravu ,a naročito o pravičnosti nisi dao komentar.Verovatno si plaćen za komentar jer ne vidim da ima drugi smisao ovoa kako si napisao.

    4. Ti isfrustrirani sigurno nemaš ni kuće ni Mače mrziš samog sebe a posle ceo svet šta ti znaš o ekonomskom i pravnom aspektu ovih kredita

      1. Pacijent si ti Nikola i ne znam kako je gledati iz ugla polupismenog čoveka a mogu samo da zamislim kako iz TVOG ugla, odnosno iz ugla NEPISMENOG čoveka… verovatno strašno!!!

  3. Banke su privatno vlasništvo i privatne kompanije koje se ne mogu ugrožavati i svako narušavanje tog principa biće najstrože sankcionisano(reče predsednik?).Jedino preostaje da vam država sa svoga računa to naddoknadi.

    1. Ukoliko privatnik učini prevaru, kao što je slučaj sa bankama, on i treba da nadoknadi štetu i da bude kažnjen za prevaru, e to je po zakonu !!!!

    2. Gledano kroz EUR
      Uzeo 55000 do sada vratio 40000, i nadanašnji dan dužan još 77. 000,00eur. Da li tu uopšte ima polemike i nejasnoće da sam prevaren?????
      Dinar druga najstabilnija valuta u svetu? Toliko o NBS-sve jasno, a vlada ne sme ništa bankama je rfinansiraju kampanje kroz raznorazne donacije ugovore itd….
      Tako da smo ga izduvali.
      Umirem za odgovor šta bi bilo da je se dogodilo obrnuto…kako bi nas Jorgovanka uzjasila????
      Bilo bi gore nego sad….verovatno

    3. Dragane radi se o poslovnom odnosu koji narusava elementarna prava,legalizovano zelenasenje.Država uredjuje zakonima odnose i kako se vidi rendeksiranjem kredita odnosi bi bili uslkladjeni i zahtevi su opravdani.

  4. Da bih sprečio glupe botovske komentare, uputiću ih na Zakon o obligacionim odnosima, čl. 1065,a koji se tiče DINARSKIH KREDITA, koje smo mi uzeli, i koji kaže da smo dužni vratiti primljeni novac, a to su DINARI, i kamatu u određenom dogovorenom broju rata. Da smo mi dobili CHF, a to je takođe dozvoljeno, mogli bi pričati o deviznom kreditu, ali nismo i tu je kraj lupetanjima polupismenih botova.

  5. Najgori smo na svetu. Svi rešiše ovu bankarsku prevaru ali naši nesposobnjakovići jedini rade za banke.

  6. Puna podrska za protest, nije li korupcija ovo sa izvsiteljima,nije li korupcija ovakav odnos prema bankama koje pustaju neregistrovane menice,koje su progurale svoje zakone preko prodanih političara i eksperata sa ciljem da se opljačka već po ko zna koji put ovaj napaćeni i raseljeni narod. Zasto se nisu zauzeli za odstetu uzrokovanu bombardovanjem, nego 2004. g povukose tužbu,danas su opozicija u tragovima i politički su nebitni .Dali smo glas za socijalno pravičniju državu i odnose ovoj vladi,eto im prilike da se dokažu, a za banke ne treba se brinuti,dokazano je da su se već naplatili i neće nigde one otići..

  7. Posle 11 godina ponovo sam na pocetku i kad sad dao banci stan koji sam dao u hipoteku ostao bih duzan a 11 godina plam.

  8. Zalosno je sto mnogi ne vide sustinu ove drame, a to je da najvisa sudska instanca oglusuje se na Ustav I zakon, pa se cak pojedini stavljaju u zastitu bankarskog kolonijalno zelenasko pljackaskog kartela….I to ako ostane PRINCIP, tu onda za SVE GRADJANE nema ni Prava….Ni slobode… Ni narodne drzave …

  9. ИНСТАНТ ЛОАН !!!
    ИНСТАНТ КРЕДИТ ОД СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ 100% гаранција:
    (Куеенцелоан@гмаил.цом)
    Да ли сте заинтересовани за кредит? Нудимо све врсте кредита са
    камате од два одсто (2%). Тражите пословни кредит?
    лични зајам, божићни кредит, хипотекарни кредит, ауто кредити,
    студентски зајмови, кредити за консолидацију дугова, необезбеђени кредити, ризични капитал итд. Или им је ускраћен кредит од банке или финансијске институције
    из неког разлога. Ми смо приватни зајмодавци,
    се очекује да нам пошаљете е-маил Куеенцелоан@гмаил.цом и да добијете ваш
    зајам

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.