Novi rok za subvencije za fiskalizaciju od 15. marta 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas novi rok za prijavljivanje za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije, a koji će trajati od 15. marta do 5. aprila, kako bi svi obveznici fiskalizacije koji se ranije nisu prijavili mogli da dobiju pomoć države.

„Na sednici Vlade Srbije sutra će biti usvojena odluku o novom roku za prijavljivanje za subvencije za nabavku fiskalnih kasa. Rok za prijavljivanje je od 15. marta do 5. aprila i ja pozivam sve se nisu prijavili za subvencije da sada to učine“, rekao je Mali prilikom obilaska beogradskog frizerskog salona „Master klas“ u kojem je instalirana nova kasa.

Dodao je da imam novca u budžetu za subvencije, da je sve isplaćeno na vreme i u dinar, te da će tako biti i sa onima koji se budu prijavljivali u narednom periodu.

„Od 1. maja za sve koji treba da budu obveznici novog sistema važi pravilo da moraju da imaju nove fiskalne kase i uredjaje i da potpuno rade po novom sistemu“, podsetio je Mali, kao i da svi obveznici mogu da biraju izmedju 200 softverskih i hardverskih rešenja.

Prethodni rok do kada su obveznici mogli da se prijave za subencije za novu fiskalizaciju bio je 31. januar 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari