Novi Sad: Uskoro opomene za neplaćen porez na imovinu 1Foto: Shutterstock/Photofex_AUT

Novosadska Gradska poreska uprava podseća poreske obveznike fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgusta 2022. godine, dospela za plaćanje treća rata godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.

S obzirom na to da je Zakonom predviđeno kvartalno plaćanje poreza na imovinu, kašnjenje ili jednokratno izmirenje poreske obaveze na kraju kalendarske godine dovodi do obračuna i naplate kamate po stopi koja na današnji dan iznosi 13,5%.

Poreska uprava Grada Novog Sada počela je slanje opomena za dospele, a neizmirene obaveze po osnovu izvornih javnih prihoda, zbog čega ponovo poziva poreske obveznike da svoje dospele obaveze izmire u zakonom propisanim rokovima.

O spornim pitanjima u vezi sa vrstom i iznosom dospele obaveze za naplatu, građani mogu u roku od pet dana, od dana prijema opomene, raspraviti u Gradskoj poreskoj upravi u Ulici Vojvođanskih brigada 24-26 ili slanjem podnesaka na adresu Gradske poreske uprave, Bulevar Mihajla Pupina 3, kao i putem elektronske pošte na adresu gpu@novisad.rs.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.