Novica Tončev potpisao ugovore o finansiranju projekata u nedovoljno razvijenim opštinama Srbije 1foto sajt Vlade Srbije

Ministar bez portfelja zadužen u Vladi Srbije za unapređenje nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev potpisao je danas, u ime Ministarstva, ugovore o finansiranju projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2023. godinu, a ukupno opredeljena sredstva iznose 15.000.000 dinara.

Na poziv Kabineta, kako je navedeno u saopštenju, ove godine stiglo je rekordnih 122 prijave projekata, dok je sredstva dobilo 75 udruženja.

„Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština treću godinu zaredom organizuje dodeljivanje sredstava udruženjima sa nerazvijenih područja, kontinuitet koji održavamo i sve veći broj projekata koji stižu jasan je indikator da smo stekli ozbiljno poverenje civilnog sektora, da imamo dobru komunikaciju, razumemo potrebe i zajedno dolazimo do rešenja“, rekao je Tončev.

Prema njegovim rečima, to pokazuje i koliko je značajna pomoć koja se pruža, jer utiče na razvoj svih životnih segmenata u opštinama iz četvrte kategorije po stepenu razvijenosti.

„Ove godine projekti su pristizali iz svih 44, izrazito nedovoljno razvijenih opština. Svako ko je imao priliku da sarađuje sa mojim Kabinetom zna da strpljivo i posvećeno prolazimo korak po korak sa svima kojima je potrebna pomoć u procesu prijavljivanja ili razjašnjavanja, a na taj način pored finansijske podrške vršimo i edukaciju koja osigurava odličnu realizaciju“, rekao je Tončev.

Udruženja su se prijavljivala za oblasti zapošljavanje, kultura, bezbednost, prevencija i zaštita od nasilja, zdravlje, životna sredina i socijalna pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari