Koliko koštaju novogodišnje jelke? 1Foto: DAREK DELMANOWICZ / EPA

Decembar već uveliko traje i polako se bliže novogodišnji i božićni praznici.

Kao i uvek u ovo doba godine, razmišlja se o kićenju i ukrašavanju novogodišnjih jelki. Neki su to već uradili, a neki čekaju kraj decembra.

Koriste se i prirodne i veštačke jelke, a njihova se cena ne razlikuje samo po tome, već i po dimenzijama i izgledu samih jelki.

Veštačke jelke se prave u raznim oblicima, dimenzijama i sa različitim ukrasnim detaljima. Srazmerno tome se i njihova cena formira.

Cene se kreću od 1.000 dinara do 125.000.

Kućne jelke se prodaju u različitim veličinama od jako malih, do onih koje zauzmi pola prostorije.

Za prosečnu jelku od 180 centimetara visine, u redovnim lancima snabdevanja, morali biste u proseku da izdvojite između 2.000 i 30.000 dinara u zavisnosti od toga koliko ste spremni da platite to zadovoljstvo i koliko vam je bitna sama estetika jelke.

Postoje jelke različitih boja, kao i bele, odnosno snežne jelke, neke već sadrže ukrase, šišarke i slične detalje koji im podižu samu cenu.

Male, stone jelke mogu se naći već do 500 dinara pa do nekoliko hiljada.

Ukoliko ste megalomani, postoje jelke i preko 300, a čak i preko 400 centimentara visine, ali cene takvih jelki uglavnom prelaze 100.000 dinara.

Koju vrstu jelke kitite?

View Results

Loading ... Loading ...

Ukoliko kupite kvalitetniju jelku, sigurno da vam može potrajati barem nekoliko godina, pa ćete samim tim uštedeti novac jer nećete svakog decembra kupovati novu.

Redakcija Danasa podržava i ohrabruje čitaoce da kupuju veštačke jelke, kako bismo sačuvali naše drveće i našu prirodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari