Iako na burnoj sednici Skupštine grada smederevski odbornici prošle sedmice nisu izglasali ugovor kojim se deo zemljišta na 99 godina dodeljuje američkoj kompaniji Komiko oil za izgradnju rafinerije, izgleda da su se strasti smirile i da se poslednjih dana intenzivno priprema varijanta koja bi bila prihvatljiva i za kompaniju i za partije u gradskom parlamentu.


– Očekujem da će u februaru Skupština grada Smedereva prihvatiti predlog ugovora o dodeljivanju zemljišta u zakup američkoj kompaniji Komiko oil za izgradnju rafinerije nafte u našem gradu. Uveren sam da će i oni koji su bili protiv ili uzdržani, tada glasati za. Reč je o velikoj i važnoj investiciji koja je u interesu građana Smedereva – kaže za Danas Vasa Mitrović, samostalni odbornik u Skupštini grada Smedereva.

On naglašava da je razlog što predlog ugovora nije prošao na prošloj sednici to što se deo vladajuće koalicije, Pokret za Smederevo, tome protivio, i smatra „da nije u redu da se onemogućava investiciju koja bi donela nova radna mesta. Ako odbornici te grupe nisu glasali protiv ugovora o zakupu zemljišta na gradskom veću, nije trebalo da budu protiv ni na sednici Skupštine grada“ kaže Mitrović i dodaje da je nedopustivo da se o ovoj tački dnevnog reda na sednici Skupštine grada raspravlja četiri dana. „Prvenstveno je to neodgovorno prema građanima Smedereva koji sa nestrpljenjem očekuju izgradnju rafinerije kako bi se stvorila nova radna mesta“, naglašava Mitrović i podseća da Smederevo i pored svog dobrog položaja na Dunavu, ima veoma malo investicija.

U pokretu za Smederevo nisu želeli da komentarišu napise u medijima „kako se komunikacija između odbornika ne bi dodatno zaoštrila a vrata za ovu investiciju potpuno zatvorila“. Prema rečima Jasne Avramović koja predvodi Pokret za Smederevo, ta odbornička grupa je samo želela precizniji ugovor, ali ni jednog trenutka nije osporavala činjenicu da je ta investicija potrebna gradu. 

Ispravka

Tehničkom omaškom u jučerašnjem tekstu „Pokret za Smederevo ukočio investiciju“, navedeno je da je protiv investicije i Milan Lukić, prvi čovek „Pokreta za bolje Smederevo“. Tačan naziv te odborničke grupe je, međutim, Koalicija za bolje Smederevo. Zbog nenamerne greške izvinjavamo se odbornicima, gospodinu Lukiću i čitaocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari