Obradović (SNS): Rači iz Vlade 23 miliona dinara, pomaže se izgradnja Doma kulture u selu Vučić 1Marija Obradović Foto: MDULS

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je danas da je Rača jedna od 14 jedinica lokalne samouprave koje imaju Jedinstveno upravno mesto, a da je još 11 takvih upravnim mesta u pripremi na prostoru Srbije, saopšteno je iz Ministarstva.

Obradović je prilikom posete Rači izjavila da je Ministarstvo na čijem je čelu u prethodne dve godine podržalo razne projekte u toj opštini sa 23 miliona dinara.

Ona je istakla da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo sa šest miliona dinara opremanje dela objekta PU „Naša radost“, „čime je omogućeno da već od septembra 350 mališana bude primljeno u ovaj vrtić“.

Ministarka je navela da je među projektima koji su podržani i formiranje zajedničkog pravobranilaštva za opštine Lapovo, Batočina, a najavila je podršku i završetku radova na Domu kulture u selu Vučić, „jer rad ovakvih ustanova može značajno popraviti kvalitet života na selu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari