"Obratite se gradonačelniku": Zvanična poruka u Beograđanci za građane koji su došli da uzmu novu markicu 1Foto: Miloš Vučković/Twitter

Nakon što je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare najavio početak rada novog sistema naplate karata u javnom prevozu od sutra, bez da je o tome iko prethodno bio obavešten, radnici na mestu za izdavanje pretplatnih karata u Beograđanci zalepili su odštampanu poruku preko automata za odabir usluga, kojom sve građane Beograda upućuju da se za informacije o tome šta da rade obrate kabinetu gradonačelnika.

„Za sve informacije u vezi sa novim sistemom gradskog prevoza, obraćate se kabinetu gradonačelnika Beograda ili Sekretarijatu za javni prevoz, 27. marta 43 – 45“, navodi se u poruci zalepljenoj na automat putem kog se inače biraju usluge izdavanja ili produžetka kartice, reklamacije ili izdavanje kartice trudnicama.

Na fotografijama koje je objavio Miloš Vučković iz udruženja Po meri metro vidi se prazna prostorija u kojoj od osam šaltera ne radi nijedan, a svi zaposleni sem jednog koji se kreće prostorijom su, kako se čini, napustili radna mesta.

„Na mestu za izdavanje pretplatnih karata za Beogradsku karticu za prevoz je nalepljeno obaveštenje i veći deo zaposlenih je u konfuziji posle najave današnjeg ukidanja sistema od strane gradonačelnika Šapića otišao sa radnog mesta. Ostalo je nekoliko zbunjenih radnika dok je deo napustio radno mesto“, napisao je Vučković na Tviteru.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić danas je najavio da će od sutra početi da se primenjuje nov sistem naplate u javnom gradskom prevozu, koji će dominantno funkcionisati putem SMS poruka, ali posle njegovog obraćanja ostaje niz otvorenih pitanja na koja za sada niko nije odgovorio, pa je funkcionalnost novog sistema pod znakom pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari