Sednica Biroa za koordinaciju službama bezbednosti, na kojoj se juče razgovaralo o slučaju Agrobanke, ali i nekoliko većih slučajeva iz privatizacije gde se sumnja na visoku korupciju, završena je a da niko od zvaničnika koji su joj prisustvovali nije dao izjavu o čemu je bilo reči.



Stručnjaci procenjuju da to može biti signal da se spremaju hapšenja značajnijih aktera iz ovih afera, a reč je uglavnom o spisku od 24 slučaja na čijem razrešenju insistira i Evropska komisija.

Problem Agrobanke dodat je tom spisku kao najsvežiji, ali i, kako je ranije izjavio prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator Biroa Aleksandar Vučić, kao slučaj koji ima jaku simboliku i na kome se može videti kako je došlo do propadanja države. On je tvrdio i da se posle sastanka može očekivati nastavak započete akcije države u borbi protiv korupcije i kriminala, pa se spekuliše i da je skup utvrdio operativni plan, što je i razlog za „duboko ćutanje“. Iz toga se izvlači i zaključak da će već narednih dana biti vidljivi prvi potezi iz tih istraga, a pretpostavlja se i da će biti hapšenja ličnosti „visokog rejtinga“, mada u ovom trenutku niko nije precizirao da li tu reč o privrednicima, državnim funkcionerima ili političkim ličnostima.

Sednici, koja je trajala nešto više od dva sata, prisustvovali su i šefovi sve tri obaveštajne službe, republički javni tužilac i tužilac za organizovani kriminal, direktor policije i osobe koje su učesnici sastanka pozvali da prisustvuju sednici. Posle sednice Vučić se nije javljao na telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari