Od 1. januara novi uslovi za starosnu i prevremenu penziju

Ostavite komentar


  1. Kada poravnaju dužinu obaveznog radnog staža žena i muškaraca (a verovatno i ranije) na 65 godina starosti, produžiće ga na 67 pa će straci moći, posle penzionisanja, da idu pravo na groblja.

    1. Za očekivati je da se radni vek produži kad je životni porastao na 80 godina.

      1. Morala bi se uvesti kategorija maksimalne penzije tako da raspon između maksimalne i minimalne ne bude veći od jedan prema tri za punu penziju.Jednoobrazno procentualno uvećanje penzija samo uvećava socijalne razlike.

  2. Trebala bi se uvesti najniža i najviša visina penzije. Odnos 1 prema 3.Nije isto povećanje od 5,9 na penziju od 25000 hilj.din i na penziju od 50000 di.n
    U penziji svi isto privređuju, nisu svi imali sreće da rade u nekoj dobroj organizaciji , ti su mogli i nešto da uštede a sa nižim primanja nisu.Hvala Vam što ste ovo pročitali…mišljenja sam da treba napraviti realan odnos najniže i najviše penzije…Pozdrav.

  3. Radila sam, u“prvom maju iz Pirota“27 godina,u trgovini.Firma je uništena!Sada radim, kod „Braće _Kineza“. Skoro6 godina ,bez godišnjeg, odmora ,i sa jednim slobodnim danom u mesecu!Kako ja da dočekan penziju?

  4. Sramota sto ste uzeli penziju onima koji su odradili posteno 40 godina ima ih 55000 sigurno ce glasati za sns

  5. Zašto kod nas i za onoliko koliko imaš radnog staža nemožeš da dobiješ penziju moja majka ima 12,5 godina uplaćivanog radnog staža i 76 god života pa nek joj i za toliko da se penzija kolika tolika al njena je 12,5 god se i od tog izdvajalo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.