Od 1. juna novi proizvodi u bescarinskom režimu sa Turskom

Ostavite komentar


  1. Bilo bi korisno da u ovom tekstu vidimo i da li je i naš partner Turska takođe izborila neku korist od ovog novog sporazuma. U ovom tekstu se samo pominje šta je Srbija „dobila“.
    Obično, kad se menja neki sporazum, obe strane dobiju ponešto, a ponekad, kad je jedna strana mnogo finansijski jača i generalno moćnija – onda se zna desiti da ta strana čak dobije i mnogo više, možda i na štetu one slabije strane.

    Npr, primetio sam da ćemo sad moći da izvozimo više suvih šljiva u Tursku – što je vrlo lepo, ali da li je Srbiji korisno? Turska je jedan od najvećih svetskih prozvođača sušenog voća (zahvaljujući povoljnoj klimi i veličini, pre svega) – da li uopšte iko pomišlja da će srpske suve šljive naći prostor na turskom tržištu!?

    Ili npr, srpski „preparati za ishranu mačaka“?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.