Fijat automobili Srbija (FAS), od danas do 21. jula organizuju akciju prodaje svojih modela pod povoljnim uslovima, a zainteresovani kupci će u prodajnim salonima te kompanije moći da dobiju informacije o detaljima „fijata 500L“, i time, poručuju iz FAS-a, obezbede da među prvima postanu vlasnici najnovijeg modela.


Automobil čija je proizvodnja za tržište u kragujevačkoj fabrici počela pre dva dana u Torinu su isprobavali novinari svetskih medija i specijalizovanih magazina. O performansama tog modela povoljno su minulih dana pisali britanski mediji „Independent“, „Top gir“ i „Autoekspres“, a posebno su hvalili prostranost i funkcionalnost „fijata 500L“, koji će, navodi „Independent“, imati i neke interesantne detalje u unutrašnjosti, kao što su multimedijalni sistem za povezivanje na mobilni telefon i Tviter, uz čiju pomoć će vozač dobijati informacije o saobraćajnoj gužvi i restoranima u blizini, na primer, te aparat „lavaca“ za ekspres kafu i druge sadržaje koji kragujevačkog „fiću“ izdvajaju od konkurentskih modela iste klase.

Britanski mediji navode da će „fijat 500L“ na njihovo tržište stići naredne godine, te da će koštati između 14.000 i 15.000 funti. Svetski mediji su ovih dana preneli i izjavu generalnog direktora grupe Fijat – Krajsler Serđa Markionea, prema kojoj će se „fijat 500L“ naredne godine pojaviti i na američkom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari