Od dolaska u Srbiju Linglongu ništa ne ide onako kako bi trebalo

Ostavite komentar


  1. Ovih palamudera i nadristručnjaka je puna ova zemlja a niko od njih nije ponudio rešenje da zaposli narod u njihovim ekofabrikama. Oni takođe, nemaju pojma da je Zrenjanin u poslednjih 20 godina ostao bez 20.000 radnih mesta a to za njih ne čini neki problem. Pored toga, prvo su trebali da odu u Pirot i Kruševac u tamošnje fabrike za proizvodnju guma i da zatraže njihovo zatvaranje pošto te iste zagađuju životnu sredinu više decenija. Sve u svemu, ovih „pametnih“ tipova je previše u ovoj zemlji a koji nemaju ništa drugo da rade već palamude gde god stignu!

  2. Lokalni moćnici već decenijama mute vodu u Zrenjaninu. Potrošili su milione za traženje pilot postrojenja, čak i jedan petogodišnji samodoprinos. Konačno su uz blagoslov države potpisali inventivni ugovor da investitor besplatno izgradi Fabriku vode koju će kasnije kroz potrošnju otplatiti građani. Fabrika je izgrađena i na jedvite jade puštena u pogon. U 21. veku konačno je potekla čista voda! JKP Vodovod i analizacija novoj Fabrici isporučuje sirovu vodu obogaćenu metanom koji se nakupljao ispod plafona jedne prostorije. Kada je uključena jedna sijalica došlo je do eksplozije gasa. Desilo se jer se u okolnim selima česmovača može zapaliti. Vodena mafija je ponovo zabranila rad novoj Fabrici, na žalost Zrenjaninaca. Grad je u međuvremenu poklonio kineskom Ling Longu 450 miliona za izgradnju vodovoda i bušenje novih bunara. Za miraz je poklonjeno 96 hektara najplodnije oranice, Milenijum timu je pod velom tajne dato 400 miliona da se razminira plodna oranica od zaostali granata iz Prvog Srpskog ustanka. Pa pride od države još 87 miliona evra za budućeg velikog zagađivača, pa kružni tok, avenija, uskoro i auto put… Sve se može kad se hoće. Neće se da Zrenjaninci imaju čistu vodu za piće, kuvanje i kupanje. Uskoro nećemo imati ni šta da dišemo, a oranice će biti zatrovane čađu i formalinom. I precednik i premijer su obećali davno da će ubrzo biti zdrave vode. Koliko se krade, pokazuje i podatak da je za mnogo manje para mogao biti izgrađen vodovod od Drine do svih Banaćana.

  3. Fascinira me što su ljudi u brizi za ptice i Carsku baru a to što mnogo bliže žive ljudi, puno ljudi?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.