Odbijen zahtev Linglonga za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju dela objekta 1Novi Sad Foto: Mihajlo Marković

Pokrajinski Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj doneo je 10. maja rešenje kojim se odbacuje zahtev investitora „Linglong International Europe“ za izdavanje gradjevinske dozvole za izgradnju objekata unutar fabričkog kompleksa „Linglong“, saopšteno je danas.

Navodi se da je odbijen zahtev za izgradnju skladišta sirovina, objekta za istovar i skladištenje čadji, guma i sumpora, kao i da je to rešenje je konačno i da se protiv njega se ne može uložiti žalba, a investitor može podneti nov usaglašen zahtev.

U obrazloženju se navodi da je investitor putem punomoćnika „Mašinoprojekt Kopring“ iz Beograda podneo zahtev za izdavanje rešenja o građevinskoj dozvoli za izgradnju objekata u fabričkom kompleksu, a da je Sekretarijat pristupio proveri ispunjenosti formalnih uslova za postupanje i utvrdio nedostatke.

Između ostalog da nije bio priložen Izveštaj Revizione komisije o izvršenoj stručnoj kontroli tehničke dokumentacije projekat za izgradnju objekta miksera za proizvodnju guma sa pratećim infrastrukturnim objektima, da su priloženi Zbirni završni izveštaji ali ne i kompletan dokument, kao i da nedostaju strane dokumenta.

Na društvenim mrežama pojavio se pre nekoliko dana dokument Pokrajinskog sekretarijata za energetiku u kome piše da je inspektor tog sekretarijata doneo rešenje o zatvaranju dela gradilišta u fabričkom kompleksu „Linglong“ u Zrenjaninu, odnosno gradilišta skladišta sirovina i skladišta sumpora, čilerskog postrojenja 1 i 2, objekta za istovar i skladištenje čadji, kao i objekta za namešavanje sirovina.

„Linglong Tajr“ u kompleks za proizvodnju pneumatika investira skoro milijardu dolara, u radnoj zoni „Jugoistok“ u Zrenjaninu gradi kompleks proizvodnih objekata za proizvodnju pneumatika na oko 97 hektara gde će proizvoditi gume za putnička, komercijalna vozila, kamione i autobuse, industrijska vozila, kao i gume za poljoprivredna vozila i mašine.

Ukupan proizvodni kapacitet svih pogona za proizvodnju pneumatika na lokaciji je projektovan na 13,62 miliona pneumatika godišnje, a kamen temeljac postavljen je 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.