Odbornici LSV: Čemu toliko poskupljenje otpadnih voda u Zrenjaninu? 1Foto: M. P./Danas

Odvođenja otpadnih voda sa 30,03 dinara po metru kubnom poskupelo je u Zrenjaninu na 49,25 dinara, što je poskupljenje od skoro 70 procenata. Ovu odluku gradske vlasti kritikovali su odbornici opozicije, poručujući da je to tek najava novih poskupljenja.

Kako se prema izveštjima javnih komunalnih preduzeća u ovom gradu može zaključiti, zbog dugovnja i gubitaka cene svojih usluga mogli bi svi redom da podignu, počev od Gradske čistoće do gradske toplane.

„Neko mora da plati cenu lošeg upravljanja, pa su izabrali da to ide preko leđa građana. Bahata zrenjaninska vlast očigledno nema granica“, kaže odbornik LSV – Vojvođani Aleksandar Marton.

U ovoj stranci podsećaju da je poskupljenje otpadnih voda poslednja u nizu odluka štetnih po Zrenjanince.

Odbornici LSV: Čemu toliko poskupljenje otpadnih voda u Zrenjaninu? 2
Foto: lsv

„Da je ova vlast za sve ove godine uradila išta za dobrobit građanki i građana, da je išta što uzme od građana iskoristila da unapredi postojeći sistem, infrastrukturu ili usluge koje se pružaju građanima, razumeli bismo. Međutim, situacija na žalost svih nas koji živimo u ovom gradu nije takva. Zrenjanin i dalje nema zdravu pijaću vodu, a Zrenjaninci uredno plaćaju tu vodu koja nije za piće. Takođe,u letnjem periodu dešava se da nestane vode po ceo dan“, poručuju iz LSV – Vojvođani.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari