Odgovorne su institucije koje donose nehumane zakone

Reagovanja na otpuštanje iz kompanije Jura teško obolele Nišlijke Violete Petrović

Ostavite komentar


  1. Zato što niste u Aziji, ako hoćete azijske uslove rada selite se nazad u Aziju gospodo iz Koreje.

  2. U pravu je direktor "Jura" kompanije. Za muku ove zene nije odjgovoran poslodavac vec drzava u kojoj poslodavac moze 2 god. da drzi radnika na odredjeno, moze da ga otpusti dok je na bolovanju, drzava u kojoj roditelj moze da ne isplacuje alimentaciju u nedogled, i pored sudske presude, drzava u kojoj samohrani, oboleli roditelj bez posla od socijalne pomoci sa svojim detetom moze da prezivi svega nekoliko dana. Gradjani ne treba da zavise ni od cije humanosti, drzava mora svakom pojedincu da obezbedi minimum uslova za dostojanstven zivot, pogotovo onoima ciji su licni kapaciteti za brigu o sebi (i potomstvu) iz bilo kojih razloga umanjeni. Drzava je jaka onoliko koliko je u stanju da brine o slabima. Ova nasa se jedva moze nazvati drzavom.

  3. Nije to Jura, to je Srbija kakvu Vučić gradi! To je kolonija bez ičeg svog (fabrike, banke, trgovina…).

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.