"Opet smo prevareni": Poljoprivrednici iz Šumadije potpuno nezadovoljni današnjom ponudom iz Vlade, saznaje Danas 1Foto: Privatna arhiva

 

Prema prvim, nezvaničnim informacijama koje im pristižu od njihovih pregovarača sa Vladom Srbije poljoprivrednici iz Šumadije koji su pet dana protestvovali i blokirali saobraćajnice traktorima apsolutno su nezadovoljni ponuđenim.

– Opet smo prevareni, kao i prošle godine i kao uvek. Nije nam ponuđen ni deo onog što smo zahtevali, uprkos lažnim obeċanjima ministarke i premijerke, datih po raznim televizijama, kaže za Danas Milan Miloševiċ iz Rače, jedan od organizatora protesta poljoprivrednika u Šumadiji.

Po njegovim rečima „ovaj predlog vlade nama izgleda ovako”:

– Kupujemo vreme i pokušavamo da uklonimo barikade da smanjimo pritisak na nas – smatra Milošević koji je u kontaktu sa kolegama poljoprivrdnicima ne samo iz Rače Kragujevačke i okoline već i ostalih mesta u Šumadiji.

– Apsolutno se sa ponuđenim ne slažemo i pojačaćemo barikade – tvrdi on.

Da podsetimo, poljoprivrednici iz Šumadije protestovali su prethodnih pet dana blokirajući traktorima i mehanizacijom više putnih pravaca u ovom delu Srbije.

"Opet smo prevareni": Poljoprivrednici iz Šumadije potpuno nezadovoljni današnjom ponudom iz Vlade, saznaje Danas 2
Vlada samo kupuj evreme pregovorima – Milan Milošević iz Rače Foto: Privatna arhiva

Grupa njih iz Rače Kragujevačke, uputila se u četvrtak traktorima za Beograd sa željom da učestvuju na sinoćnjem skupu „Srbija protiv nasilja”. Na auto-putu su im se priključile kolege iz Batočine.

Policija ih je zaustavljala kod Velike Plane, Požarevca, Smedereva… i naplaćivala kazne za neispravnost vozila i zadržavala. Prenoćili su kod Požarevca. Trpeli su, kako kažu velike pritiske od organa bezbednosti: policije, žandarmerije, službenika BIA…

Zaustavljeni u svom odlasku za Beograd, koji je trajao dva dana, sinoć su se vratili u Raču, posle blokade putnog pravca Smederevo – Požarevac u kom su im se priključili i poljoprivrednici iz smederevskog sela Osipaonica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari