Opština Svilajnac: Državni vrh se uključuje u rešavanje problema između firme Alfa Tehniks i Ling Longa 1Foto: M.P./Danas

„Državni vrh se uključuje u rešavanje problema firme Alfa Tehniks iz Svilajnca koja već treći dan protestuje ispred gradilišta Ling Longa u Zrenjaninu zbog nemogucnosti da naplati dug od 5,5 miliona evra“, saopšteno je danas popodne iz opštine Svilajnac.

Kako je navedno, „upravo je završen sastanak u vladi Srbije, na poziv premijerke Ane Brnabić, a kome su prisustvovali savetnik predsednika Srbije Danilo Cicmil, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor kompanije Alfa Tehniks iz Svilajnca Dragoljub Radulović.

Povod sastanka je bilo, kako je navedeo, „upoznavanje sa trenutnom situacijom izmedju kineske kompanije Linglong, CEEC TEPC-a i firme Alfa Tehniks koja već treći dan protestuje ispred gradilišta Ling Longa u Zrenjaninu zbog nemogucnosti da naplati dug od 5,5 miliona evra“.

Na sastanku je dogovoreno da se maksimalno uključe kabinet predsednika Srbije i kabinet premijerke kako bi se rešio ovaj problem, precizirano je.

„Očekuje se da se u roku od dan, dva ova situacija reši, pre svega kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi koji protestuju, jer je ranije u toku dana jednom radniku Alfa Tehniksa ozbiljno pozlilo, zatim kako bi se radnicima isplatile zarade koje zbog duga kasne od juna meseca i kako bi se oni vratili u fabriku gde im je i mesto da nastave sa radom i proizvodnjom“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari