Završen protest oružara iz Kragujevca ispred Skupštine 1Foto: N1

Završen je protest radnika kragujevačke fabrike Zastava oružje, koji su se okupili ispred Skupštine u Beogradu, oko 13 časova.

Radnici kragujevačke fabrike „Zastava oružje“ stigli su u Beograd, ispred Doma Narodne skupštine, gde protestuju zbog usvajanja Zakona o naoružanju i vojnoj opremi bez uvažavanja njihovog zahteva da se to preduzeće izuzme iz privatizacije.

Oko 900 radnika fabrike “Zastava oružje” iz Kragujevca krenulo je jutros na protest koji će održati ispred Narodne Skupštine Republike Srbije zbog Zakona o naoružanju i vojnoj opremi, koji je juče usvojen.

Predsednk Sindikalne organizacije te fabrike Dragan Ilić, rekao je FoNetu da je u Beogad krenulo 16 autobusa sa oko 900 radnika gde će iskazati nezadoovljstvo načinom na koji je novi zakon usvojen.

Radnici smatraju da taj zakon nije u interesu fabrika vojne industrije i zaposlenih u njima s obzirom da im mnoga usvojena rešenja ne idu u prilog, kazao je Ilić.

On je naglasio da zaposleni imaju zamerke na celokupni koncept privatizacije, “pošto nije rešeno pitanje društvenog kapitala u njima i pitanje uslova rada”.

Nije precizirano ni šta će se događati sa radnicima kada nema ugovora, posla i uposlenosti radnika, istakao je Ilić.

On je dodao da se očekivalo da će se o zakonu danas raspravljati, ali su ga poslanici usvojili juče.

To nas neće sprečiti da danas od 11 do 13 časova iskažemo nezadovoljstvo ispred Skupštine Srbije i da predsednici Parlamenta uručimo pismo sa našim zamekama na zakon, rekao je Ilić.

On je rekao da je protest uredno prijavljen policiji i da je odobren tako da ne očekuje bilo kakve probleme u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari