Osnovni sud u Kruševcu presudio u korist otpuštenog radnika 1Ilustracija Foto: FreeImages / Jason Morrison

Osnovni sud u Kruševcu poništio je danas rešenje o otkazu ugovora o radu Vladici Tomaševiću i presudio njegovom bivšem poslodavcu Trajalu da otpuštenog predsednika sindikata Sloga u ovom preduzeću vrati na posao.

Tomašević je otpušten pre dve i po godine kao tehnološki višak.

– Iznenađen sam relativno brzom reakcijom i presudom suda. Tomašević je otpušten pre više od dve godine, a netrpeljivost direktora Trajala Miloša Nenezića prema predsedniku našeg Sindikata počela je od trenutka kada je počeo da ukazuje na političke aktivnosti direktora – kaže za Danas predsednik UGS Sloga Željko Veselinović.

Ovaj sindikat je 2017. tužio Trajal korporaciju, smatrajući da je odluka o otkazu nezakonita i politički motivisana, da bi Osnovni sud dve godine kasnije doneo presudu u korist radnika.

– Očekujem da će se Trajal žaliti i da će slučaj završiti na Apelacionom sudu. Ali, s obzirom na to da je Nenezić i ranije otpuštao radnike koje je sud kasnije vraćao na posao, očekujem da će Apelacioni potvrditi odluku Osnovnog suda – ističe Veselinović i dodaje da se nada da će Trajal vratiti Vladicu Tomaševića na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari