Otkrivene karte: Napred napada Energoprojekt

* Komisija za hartije od vrednosti donela rešenje po kome Napred razvoj, Jopag i Montinvest propertis nisu na vreme i po zakonu dali ponudu za preuzimanje, pa im je blokirano pravo glasa na skupštini akcionara
Kompanije Dobrosava Bojovića objavile nameru za preuzimanje najveće domaće građevinske kuće

Ostavite komentar


  1. Kao bivši višedecenijski energoprojektovac i jedan od njegovih direktora gledam s velikom tugom šta se događa sa nekad svetskom firmom. Propast EP- a je počela još 1990. dolaskom rukovodstva koje je ojadilo firmu da bi joj danas na čelu bio čovek koji je bio osuđen na višemesečni zatvor. S druge strane, na firmu je udarila zla sila koja je upropastila 15 firmi pa i svoju sopstvenu, Napred. Udarili jedni loši na druge loše. Firma se smanjila za 4 puta, a posla gotovo i da nema i sad se tuku oko bloka 26, kao hijene oko mrtve životinje. A država, najveći akcionar u firmi, već više od deceniju ćuti i gleda!?

  2. И спољни непријатељ и вајни унутрашњи бранитељи су исто. Од зла оца и од горе мајке!

  3. @Bivšiepeovac: e pa G-dine Bivši Direktore u Vaše vreme su se jurili poslovi i investitori a inženjeri su se kupali u znoju na svim meridijanima sveta, slikali se sa divljim plemenima, sa egzotičnim životinjama. A danas se pomenuti generalni džanker samo slika po novinama. Njegov kabinet samo prati gde i kud se kreće veliki, kuda ide mali, u kom kafiću sedi domali, ne bi li se kako njima utrpao u kadar! A sve to da se ima pokriće za lopovluk, slanje sopstvenih radnika na plaćena uz angažovanje kooperacije i tiraniju nad neistomišljenicima i onima koji zaista strepe za sudbinu Energoprojekta. A slažem se da ova hijena iz komšiluka neće nikakvo dobro doneti. Mi više ionako nemamo šta da izgubimo.

  4. @Bivsiepovac

    Kao bivsem Energoprojektovcu pa jos i direktoru ne prilici vam komentar koji ste napisali o firmi koja vam je davala i sakom i kapom, koja vam je omogucila da naucite posao i steknete iskustvo na mnogim gradilistima sveta, da zaradite novac i koja vam je verovatno dodelila i stan … nije iskljuceno da vam je i decu zaposlila … imajte bar malo postovanja … Energoprojekt je bio i ostao dobra firma , sa kvalitetnim i iskusnim kadrovima . Cinjenica je da se od 1990.god. situacija u zemlji drasticno promenila ali mi ni tada nismo zatvorili firmu vec radimo i u zemlji i u inostranstvu , a sada je 2017.god. I ne, ja nisam ni rukovodilac ni direktor , bavim se iskljucivo strukom i govorim kao osoba koja svakodnevno dolazi u kontakt sa saradnicima iz drugih firmi … i mogu da procenim nivo njihovog znanja i iskustva … ne znam samo u kojoj fimi drzava i drustvo u celini vide naslednika Energoprojekta i njegovih kadrova .

  5. Kao unuk radnika Energoprojekta mogu reci da se moj deda ponosio time sto je deo jedne take institucije.On je radio na gradilistima po inostranstvu kao arhitelta.Pre bi on nesto doneo u enrgoprojekt nesto iz kuce nego iz njega nesto.Od njegove plate je sagradio kucu i to kakvu, obrazovao decu i odgajio vozio auto koji je tada bio kao da sada vozite novi passat.Ovo sto se desava je samo odraz nase bedne drzave i nase bedne ekonomije i naseg vodje koji plasira da je sve uredu i bajno a nista nije ni uredu ni bajno daleko je od toga.Za one koji ne znaju sta je enrgoprojekt bio nek pogledaju na youtube a sta je sad ne zelim ni da pricam.Od onake sile i onake drzave i kokolicine placenika i bolesnog naroda stigli smo do ovoga da smo jadni i bedni.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.