Otvoren vetropark u Kovačici

Ostavite komentar


  1. Uspeo je antić da ispuni projekte Zorane Mihajlovic… Koja kupuje kuoi ves za striptizete sa drzavnim parama, i otpusta sve inzinjere iz komore gde je jedinstvenost postigla u evropi.

    Gde su naši inženjeri sa hidroelektranama, ove vetrenjace ce da pobiju 30% preostalih ptica u srbiji. Jer kao što znaš „mozda“, ptice prate vetar često. A hidroelektrane ne zagadjuju okolinu ukoliko je sve po protokolu,cak ni ribu ne ubijaju. A da ne pricamo o tome da si kiksao, jer nismo ispunili normativ od preko 25% obnovljive struje do 2020 godine. jer te vetrenjace nece ni radit vecinu vremena, jer nema vetra vecinu vremena ili je prejak pa se ukoce da ne bi letele elise po polima. Dok voda ipak uvek tece! Nije potrebno bilo instalirati toliku snagu, vec je proizvoditi 24 sata, na prosecnom nivou potrosnje u toku jedne godine.

  2. Hvala ti, Bože,
    sa Izraelom možda i postanemo svet.
    U Srbiji se ne govori o zagadjenju gradova,, ne zna se šta je energija iz održivih izvora, obnovljiva energija,
    skandal je u Srbiji bio skoro kad je žena stavila solarne panele, a iz Elektrodistribucije došli da joj kažu da skine, jer mora se zaboga plaćati struja,…,
    otimanje je samo za katastrofalne minielektrane odabranih tajkuna koji bi uništavali i pakove prirode.
    Katastrofa od neznanja.
    Hvala Izraelu.

    1. Kod nas se solarna energija proizvodi preko 20 godina. Ali su tek sada postali isplativi, imaš velika polja solarnih panela na jugu srbije… To sa Fid In Tarifama može da se pogura. Ali ako nema upotrebnu dozvolu koju svako može da dobije ako ne krši pravila (koja štite ljude od), svako može da ima solarnu elektranu. Šta bre hvala izraelu, Srbi prave bolje vetroelektrane ali nemaju ugocore od stranaca, takođe uzmi u obzir da ovi vetroparkovi pod naprednjacima vrede oko 3 milijarde evra da se instaliraju. Taj novac su uzele strane kompanije, a naši građani će plaćati najskuplje fid in tarife njima, otkupna cena je tri puta veća od struje koju pravi mala hidroelektrana, samim tim i taksa na računu raste. Ali vetra nema uvek, sunca nema uvek, ali voda uvek teče na većinu vodotokova. Grešiš po pitanju tajkuna, oni ne ulažu novac u struju ovako, jednostavno predugo treba da se isplati ulaganje. Tajkun uvek ide na brzu zaradu!!!

  3. JOš samo neko da nam kaže koliko će potrošači električne energije da plaćaju tu „vetroparkovsku struju“ umesto jeftine iz hidrocentrala, što je zaboravio da napiše autor u ovoj „odi vetroparkovima“
    očigledno prpiremajući „janvno mnjenje“ na Branabićkin „vetropark“ iz Kovina

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.