Povodom 50. Dragačevskog sabora i 170 godina Pošte Srbije juče je u Guči otvorena nova, renovirana zgrada pošte u ovom mestu i predstavljena nova poštanska marka Pošte Srbije i Republike Srpske. Direktor Pošte Srbije Goran Ćirić izjavio je da je pokrenuta saradnja i zajednička investicija sa Železnicom Srbije o uspostavljanju veze među poštama sa optičkim kablom.

Duž pruga biće izgrađeno 2.031 kilometar telekomunikacione infrastrukture u šta će dve kompanije zajedno uložiti 24,3 miliona evra. Zajednička poštanska marka Srbije i Republike Srpske kao zaštitni znak ima trubu. Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović naglasio je da Pošta nije renovirana punih 61 godinu i zahvalio se Poštama Srbije na investiciji za adaptaciju tog objekta.

Tender za Telekom narednih nedelja

Ministarka telekomunikacija Jasna Matić izrazila je zadovoljstvo zbog prisustvovanja otvaranju renovirane pošte naglašavajući da je to znak da je Srbija krenula novim putem. Na pitanje o privatizaciji Telekoma, ona je istakla da je rano govoriti o zainteresovanim ponuđačima, ali da se radi na prikupljanju dokumentacije i pripremama za raspisivanje tendera, koji se očekuje narednih nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari