Pilot Rajanera: Spin vlade da bez ulaganja nema niškog aerodroma

Ostavite komentar


  1. Gospodin je pilot i zna kako se radi !
    Postavio je prava pitanja ,svaka cast !
    Nislije ce dobiti svoje odgovore, ako ne od Vlade Srbije onda od EU komisije !
    A onda – o onda ce da leti ministarka Mihajlovic- ali iz Vlade, a mozds i cela Vlada !

  2. Mnogo pitanja je postavljeno ,videćemo koji će biti odgovori i koja rešenja za areodrome.

  3. Gospodin je pilot i zna kako se radi !
    Postavio je prava pitanja ,svaka cast !
    Nislije ce dobiti svoje odgovore, ako ne od Vlade Srbije onda od EU komisije !
    A onda – o onda ce da leti ministarka Mihajlovic- ali iz Vlade, a mozds i cela Vlada !

  4. Zasto se na mala vrata uvodi upotreba strane reci spin i to na potpuno pogresan nacin. Kod nas se u medijima rec laz cesto bukvalno zamenjuje sa spin. Ovim se pokusava ublaziti neugodna istina, verovatno zbog straha od politicara i mocnika. Laz ne moze biti spin, to je namerna isplanirana laz, najblaze receno svesna i usmerena neistina, ili ciljana neistina, proverite pojam spin u originalnoj upotrebi. Nema sta da se ublazava. Isti je slucaj bio sa reci korupcija koja ima veoma preciznu srpsku rec koja glasi iskvarenost. Isvarenima, odnosno korumpiranima, daleko lepse zvuci strana rec. To je isti slucaj za stranu rec mito.

    1. Pošto je za trenutnu temu trenutno najvažnija upotreba ili ne – tuđica, moj srbine koji pišeš latinicom.

        1. Možeš da pišeš o temi, a privatno da se družiš sa Klajnom da razmenite mišljenja o pravopisu.
          Konkurs za lektora možeš naći na strani: kontakt ili u izdavačkoj kući sa sopstvenim finasiranjem.

          1. Nidzo, osetio si se prozvanim ili se osecas u zivotu neostvaren kao lektor srpskog jezika?

  5. Ono kad dođeš u situaciju da ti se država toliko raspada u korupciji i partokratiji da odmah preskačeš domaće sudstvo i komisije i ideš na EU. Jer oni samo diktat slušaju jer su obični guverneri kolonije.

    1. Браво! Ни краћег ни паметнијег коментара! Потписујем!!!

  6. Ja sam ekonomista iz Niša. Svako ima svoje mišljenje, ali za ovakve konkretne stvari postoje činjenice, za razliku od apstraktnih gde svako može imati mišljenje… Niški aerodrom nije samoodrživ… Veliki su troškovi, a prihodi ih ne pokrivaju sa tako malim taksama za putnike i „cargo“. A to što ovaj jadan grad duguje državi za kasarnu o kojoj je toliko pisano u ovoj sagi oko aerodroma, to je tek posebna priča.

    1. Bravo ekonomisto, stvarno je neodživa kompanija kao Niški aerodrom, koja pravi godišnji PROFIT od 30 Mn EUR.

    2. Ja nisam ekonomista, obrazovanje mi dozvoljava da citam na vise jezika i procitano razumem. Ko hoce detaljnu istinu, evo dokaza da Mihajlovicka istinu ne koristi u svemu sto kaze !
      nkd.rs/2018/04/27/koliko-neistina-i-spinova-mozemo-cuti-u-jednoj-izjavi-zorane-mihajlovic/

  7. Interesantno je da se javljaju i daju pitanja i komentare oni koji rade za strance. Neka neko navede koliko smo imali pomoći od zapadne evrope a koliko su ti zapadni evropljani ubili naših građana tokom 20 veka. I ono malo što smo dobijali, kako ćete vi reći, su ona sredstva koja posle završetka ratnih akcija nije se tim državama ekonomski isplatilo vraćati u matičnu zemlju. Pogledajte dokumenta: Nikola Pašić je hteo da prekine diplomatske odnose sa Francuskom 1920 godine kada je dobio račun za pomoć koju su dali na solunskom frontu. Svaka čast pojedincima iz tih država ali u većini su zločinci. Isto su se popnašali kao i 1990.-2005.g. S tim što su u novije doba manje prikriveni. Englezi i Franncuzi vuku amerikance da ratuju po Evropi ne bi li suzbili moćnu Nemačku. A građani ove zemlje se stalno prodaju i 1999. su kao piloti NATO bombardovali Srbiju. Proverite iz svojih izvora…..

  8. Priština nije dobila limit jer prištinski aerodrom već pripada Vansiju (tj ćerki firmi), samo se o tom jako glasno ćuti. Pitajte AVa i Zoranu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.