PIO fond organizuje savetovanje za građane sa radnim stažom u Austriji 1Foto: Stefana Savić

Građani koji imaju radni staž i u Srbiji i u Austriji, mogu tokom aprila da se informišu o proceduri ostvarivanja prava na penziju.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podsetio je tu kategoriju osiguranika koji svoja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvaruju primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da se međunarodni dani razgovora sa Austrijom održavaju 12. aprila u Novom Sadu, od 9 do 16.00 časova, u prostorijama Pokrajinskog fonda ( Žitni trg 3) i 13. aprila u Beogradu, takođe od 9 do 16.00 časova u prostorijama Službe i Filijale za grad Beograd (na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 10).

“Na ovim razgovorima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije.
Svi zainteresovani su u obavezi da prijave učešće i da zakažu termin dolaska”, navodi se u obaveštenju koje je PIO Fond istakao na svom zvaničnom sajtu uz podsećanje da bi oni koji dolaze na razgovor trebalo da ponesu dokumentaciju vezanu za penziono osiguranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari