PKS: Luksuz privlači arapske turiste 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV/DS

Turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) traže dozu luksuza kada biraju destinaciju, u Srbiji ih privlači Кopaonik i druga atraktivna odredišta, a izgradnja Beograda na vodi i dolazak hotelskog lanca St. Regis u Beograd obogatiće dosadašnju ponudu i privući više stranaca, istaknuto je na konferenciji u Biznis habu Srbije, održanom u okviru Svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“.

„Da bi Srbija privukla više turista iz UAE važno je uvrstiti i dozu luksuza u ponudu, jer turisti sa ovog podneblja to cene i traže destinacije koje nude takav vid turizma“, poručio je Nemo Aćimović, generalni direktor Bab Al Quas Hotela u Abu Dabiju koji se obratio privrednicima iz Srbije na 5. tematskoj nedelji Svetske izložbe, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Dubai je 4. najposećenija destinacija na svetu, u protekloj godini ovaj grad posetilo je oko 8,8 miliona turista, a u pretkriznoj 2019. godini 16 miliona turista.

Prisustvo najpoznatijih lanaca hotela i kompanija u sektoru turizma i usluga velika su šansa za srpske firme koje mogu da ponude svoje proizvode ovom prestižnom i zahtevnom tržištu, saglasni su i privrednici Srbije i UAE.

Direktor kancelarije PКS u Dubaiju Marko Selaković istakao je da su dobri ekonomski odnosi između Srbije i UAE odlična osnova za razvoj saradnje u svim sektorima, a posebno u turizmu.

„Srbija ima odličan imidž u UAE što znatno olakšava komunikaciju u poslovanju“, rekao je Selaković i dodao da poslovni partneri ove zemlje cene iskrenost, direktnost u komunikaciji, a najvažnije je stečeno poverenje.

Predstavnici više od 30 srpskih kompanija danas su na paviljonu Mađarske razgovarali sa menadžmentom mađarske nacionalne kompanije National Mobile Payment o pametnim rešenjima u oblasti turizma i mobilnosti. Predstavljena su IT rešenja za parking sisteme i projekat za objedinjeno plaćanje turističkih usluga – V4 Smart Platform 2.

Mirko Simović iz kompanije Inova Tech koja se bavi IT rešenjima za parking sisteme, istakao je da su razmotrili mogućnosti zajedničkih poslova sa mađarskim partnerima.

„Očekujemo saradnju u oblasti izrade objedinjenih aplikacija za plaćanje koje se mogu koristiti u više zemalja“, rekao je Simović i najavio razgovore na ovu temu i sa partnerima iz Italije i Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari