PKS odgovorila na najčešća pitanja u vezi sa primenom Uredbe o fiskalnim pogodnostima

Ostavite komentar


  1. Postovani ! Preduzetnik sam i uredno izmirujem sve svoje obaveze koje iz toga proizilaze. Interesuje me da li ispunjavam uslove za pomoc drzave regulisane Uredbom o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima. Napominjem da sam vlasnik i jedini zaposljeni, a pored toga sam i penzioner. Uredbom to nije regulisano a postoje razna tumacenja.

    1. Agencija ima 3 radnika u stalnom radnom odnosu.Jednog radnika je primila na neodredjeno vreme 13.03 a odjavila 17.03.2020 kao tehnoloski visak.Ima li pravo na davanje po uredbi Vlade

    2. Poštovani! Preduzetnik sam i uredno izmirujem sve svoje obaveze koje iz toga proizilaze. Interesuje me da li ispunjavam uslove za pomoć države regulisane Uredbom o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima. Napominjem da sam vlasnik koji se opredelio za isplatu lične zarade, a pored toga sam i penzioner. Uredbom to nije regulisano, a postoje razna mišljenja. Imam jednog zaposlenog i to je sve u redu. Unapred hvala na odgovoru. S poštovanjem.

  2. Da li pausalac penzioner ima pravo da porez i doprinose po resenju za vreme vanrednog stanja placa pocev od 04.01.2021.g

  3. Da li imamo pravo na neku pomoc mi koji imamo, registrovana gazdinstva, sa malo obradive povrsine, do pet hektara, a zavisimo direktno od pijaca? Rasad povrca, sir, kajmak nemamo kome da prodamo.

  4. prilikom izrade obrazac PPP PD za mart 2020 a roka placanje smo ostavili 01.04.2021 godine, medjuti poreska prijava ne moze dase posalje jer ima lista neispravnosti i kaze. privremena mera vlade RS zbog vanrednog stanja-2020 god.odnosi se samo na prijave na kojima je deklarisana samo jedna olaksic i greska na oziciji 1.3 1.4 obrazca ppp pd.
    molimo vas da mi date odgovr o kakvoj greski se radi sto nemoze dase uradi ppp pd u napred vam zahvaljujem

  5. Poštovani,
    Preduzetnik (doo) sam i uredno izmirujem sve svoje obaveze koje iz toga proizilaze.Interesuje me a vezano za pomoc drzave regulisano Uredbom o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima, da li mi koji smo tačno dana 10.04.2020 isplatili u celosti mesečne zarade kao i poreze , a želimo da ostavrimo pravo na korišćenje fiskalnih pogodnosi u (visini 3 minimalne zarade za zaspolene) – u koju grupu mi spadamo da li smo u obavezi martovsku platu koju smo pustili 10.04.2020 da ispravimo u PPP-pd sa nažnakom 04.01.2021 ili imamo pravo da to odradimo nakndno u sledećem obračunu – odnosno ostvarimo pravo za mesec april, maj i jun- napominjem da je uredba izašla 10.04 i da nismo imali saznanja (kada pogledate godinama unazad uvek plate isplaćujemo 10 u mesecu pre podne).
    Molim Vas za precizan odgovor kako nebi izgubili pravo na tri minimalca
    unapred zahvalni,

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.