Plan izgradnje metroa na javnom uvidu do 8. decembra 1FoNet/Beoinfo

Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrede druge faze prve linije metroa od juče je na javnom uvidu, objavila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Svi koji žele da pogledaju i kasnije ulože primedbu, daju komentar ili sugestiju to mogu da urade narednih mesec dana, tačnije do 8. decembra, svakog radnog dana od 9 do 18 časova, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulica 27. marta 43-45, u suterenu.

Nakon toga biće održana i javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda 22. decembra, na kojoj će svi prisutni koji su podneli primedbe u vezi sa Nacrtom plana u pisanom obliku, moći da ih obrazlože.

Zainteresovana lica, kako se navodi na sajtu Direkcije, mogu tokom javnog uvida, svoje primedbe na planirana rešenja, u pisanom obliku, da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice u Ulici kraljice Marije 1.

Nacrt plana će dok traje javni uvid biti izložen i na sajtu Grada Beograda, u rubrici „Gradski oglasi”.

U obrazloženju Direkcije navodi se da je predmet izrade plana detaljna razrada druge faze prve linije metro sistema i izmena i dopuna pravila uređenja i građenja generalnog dela PGR-a šinskih sistema, a u vezi sa drugom fazom prve metro linije u kojoj je promenjen način vođenja trase, što je prouzrokovalo devijaciju trase u zoni od Pančevačkog mosta do naselja Mirijevo.

“Rešenje metro sistema u ovom planu dato je na osnovu rešenja iz Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom metro linija 1 i 2 i na osnovu tehničkih rešenja iz Idejnog projekta druge faze prve linije. Ovim planom detaljno se razrađuju nadzemne zone koje su namenjene izgradnji objekata metro sistema i nalaze se neposredno uz trasu ili na samoj trasi druge faze prve metro linije”, ističe Direkcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari