Plata od 900 evra „fantazija bez ikakvog osnova“

Ni pandemija ni ekonomska kriza nisu sprečile Sinišu Malog da ponovi obećanja koja su po jednoglasnoj oceni ekonomista sasvim neostvariva

Ostavite komentar


  1. Fantazija je kada lažeš samog sebe, a kada ovako nešto pričaš drugima onda je to obična laž.

  2. Obično predizborno zamazivanje očiju i sipanje izmišljenih podataka iz malog mozga.
    A kad prođu izbori i neko podseti Vučića ili Malog šta su govorili pre izbora, oni će mrtvi ‘ladni izjaviti „Što lažete, nikad ja nisam rekao takvo nešto“ ili „to je izvučeno iz konteksta“.
    Već viđeno toliko puta, kao na primer, za „najsmešniji virus na svetu“.

    1. Prvo da dostignemo nivo plata iz 1990 god. za vreme mandata premjera Ante Markovica. Ko pamti to je bila godina zivota, plate od 1000 do 3-4000 maraka ili sadasnjih evra.toliko.Imali smo sve,sada to niko ne pominje.

      1. Nije ni čudo što političari rade sa narodom šta hoće, kada većina naroda razmišlja kao Vi. Šta mislite, da li su to bile realne plate? Da li mislite da je povećanje penzija i plata pred izbore 2012, a od strane DS vlasti, bilo na realnim osnovama?

      2. Lupate gluposti koje su netacne – Ante Markovic je devalvacijom dinara 1
        Prema 7 vestacki podigao standard a da bi se razbila jugoslavija i nikad se u ovoj zemlji nije zivelo niti ce ikad – odgledajte npr Tesna koza bilo koji deo i videcete da se nista nikad nije promenilo u Srbiji …

  3. Laž je i da će plata prosečna biti 500€ pa evo. Zašto krečite sam crno i žuto bi bilo bolje. I ako plate budu na 750-800€ opet dobro , 100€ mi znače više od onih Djinkijevih 1000.

    1. Gde je prosecna plata 500€? Da li Vi znate sta znaci prosecna plata? I zasto pokusavate da svrstate sve koji nisu za SNS pod zuti ili crni barjak? Kako Vas nije sramota? Mene bi bila …

      1. U Srbiji je prosečna plata 500 eur. To o čemu Vi pričate se zove drugačije.

        1. Prosecna plata u Srbiji nije 500e! Neko ima 1500e i vise, a mnogi 250e, i eto ti prosecne plate od 500 evra! Tuga, jad i beda. Mama mi crkava od posla za 32000, a meni noge bride kada se vratim sa posla za platu od 58000. Samo vi jurite da udjete u Evropsku Uniju! Odosmo svi odavde!

        2. Ovi samo lažu i pričaju bajke o najvećen rastu bdp u evropi, o tome kako država ima para, pa uzeše kredit od dve milijrarde dolara koje će vraćati naši praunuci, ocaj narod ko’ da je disao veslo. Mada ništa ih ne košta da lažu…

  4. Evo bas neki dan pricam sa covekom, plata 30.000 od toga 12.000 vraca gazdi. Jedino su plate na budzetu nesto bolje, ali i to vrlo retko prelazi 36.000

    1. A šta bi vi? Da država dotira plate u privatnom sektoru? Poterajte svoj biznis ako nešto znate, nema više socijalizam. Da vredite i privatna firma bi vas dobro platila. Ceo život džabalebarite, ništa ne učite, ništa ne znate da radite, pričate bajke o inostranstvu a tamo nikad otići nećete jer vas niko neće i onda vam ništa ne ostaje već da lupetate u novinama gde administratori pustaju samo vaše komentare. Sad ćemo videti jesam li u pravu.

        1. Jbg. Brate , nece niko da radi , samo pametuju , solidan majstor moze da zaradi dnevno 50 eura , a dobar majstor i 100 eura dnevno . Samo treba da se radi , a ne da se kukumavce kako je tesko i nema posla, svi bi da zavrse fakultete i da zive na guzove , nemoze tako.

      1. Čestitam na komentaru i činjenici, da je prošao cenzuru. U nekoliko rečenica ste opisali problem Srba, a to je, da nam ne vredi druga vlada, nego su Srbiji potrebni drugi ljudi. Ne oni, koji sve traže, a ništa ne pružaju, nego odrasli, zreli odgovorni građani.
        Odakle se iz sadašnjeg društva i može izroditi politačar, kakav bi trebao biti?
        A šta se u Srbiji dešava je ogledalo naroda.

    2. I treba tako da se ponašaju sa vama, sve dok ga zovete „gazda“. Koliko treba jadan da budeš, pa da nekog zoveš gazda? Siguran sam da svaka firma u Srbiji može da isplaćuje barem po 300 eur. To ne rade zato što su Srbi plašljivi i ne žele da rizikuju i potrude se oko posla. Uvek misle, ma dobro je, bolje i ovo nego ništa. Kapiram da je to zaostavština života pod Turcima i komunistima.

  5. Jedan ekonomista pominje kako je RZS odustao od fles procena. Zasto? Zato sto je proslog leta trebalo za 2, kvartal „navuci“ rast kakav je obecavao Vucic. Posle su se osilili pa su u 3. kvartalu uknjizili neverovtnih 700 miliona evra za projekat Turski tok i to sve je strucna javnost mudro ocutala. Ako se I dalje bude cutalo, RZS ce napraviti od babe devojku, odnosno neminovni pad BDP-a ce biti pretvoren u rast!

    1. Dajte dokaze. I ja mogu ovde da napišem da je rast 30%, ali svi znamo da nije.

  6. Rast BDP u Srbiji u prvom kvartalu 5,1 % kaže ekonomska neznalica Vučić. U istom kvartalu deficit državnog budžeta bio je 47,9 milijardi dinara, oko 400 miliona evra. Dakle notorna laž o rastu BDP. Drugo, plata 900 evra biće aktuelna dok ne prođu izbori, pa opet ponovo o nekim drugim izborima.

    1. Još kad bi nam objasnili kakve veze ima potrošen novac sa rastom BDP-a, to bi bilo super. Može rast BDP-a biti i 50%, a da budžetski deficit bude 100%, to ništa ne govori. Jedino Vaš komentar govori da nemate pojma o nečemu što komentarišete.

  7. Ovakve priče ni deca u vrtićima ne mogu da progutaju. Mali mene bi bilo sramota biti ministar a o ničemu ne donositi odluke, za sve pitati šefa, BRUKA.

    1. E živo me zanima, ko je ovaj „argh“ i kakvu protekciju ima u Danasu, kad objavljuju svaku njegovu nebuloznu repliku. A ja kad god želim da nešto iskomentarišem ne objave mi komentar. Ovaj Danas je postao prilično „upitan“ ?

  8. Kakvi su nam ekonomisti koji podržavaju opoziciju, videli smo kada su oni vodili zemlju. Koliko su objektivni, vidi se da po tome što su ovo bile više političke, nego stručne izjave. Ipak, pobednik je ovaj poslednji, koji ništa ne bi planirao. Pravi predstavnik srpske škole i Srba, sa stavom živimo od danas do sutra, bez ikakvog plana. Kada bi neko od vaših sagovornika ima mozak, shvatio bi da su privredne grane koje su najviše pogođene, kao što su turizam i ugostiteljstvo, kod nas ipak sa zanemarljivim uticajem. Takođe, treba uzeti u obzir da su grane koje su jako bitne, poljoprivreda i energetika, prošle godine bile ispod plana, pa će ove godine, ako sve bude u redu, imati dobar rast. IT sektor neminovno raste, nezavisno od toga šta rade političari. Sve to govori da možemo gledati optimistično na rast. Ili ipak naši ekonomisti znaju bolje od svetskih?

    1. 70 posto ljudi ima platu 300 eur, 20 posto 800 eur i 10 posto preko 1.000 eur i eto proseka od 500.

  9. „Prosečna plata“ je samo prevara, zamazivanje očiju. Mali dobije milion dinara, a ja minimalac od 30.000 i nas dvojica u proseku imamo 515.000 platu.

  10. Ama narode sta se primate na to kolika je prosečna zarada, jel Vi živite duplo bolje nego pre osam godina?
    Džabe visoka plata ako su previsoke cene i sve ostale dadžbine, mućnite malo glavom…
    -PDV su po preuzimanju vlasti odmah podigli.
    -Porez skocio za 100%
    -Mnoga naknadna, dopunska primanja ili su ukinuli ili drastično smanjili
    -Godinama otimali penzionerima i u drustvenim preduzećima, nikada ne pomišljaju ni da vraćaju
    -Gurnuli preplatu TV uz svaki račun za struju, pa tako i farme za stoku plaćaju TV preplatu…
    – U vandrednom stanju državne rukavice i maske preprodavali svom narodu, a italijanskom poklanjali
    -Bezbroj raznoraznih štrajkova u svim institucijama
    -Diktatura na sredstvima informisanja
    -Partijsko zapošljavanje
    -Raznorazne ucene
    Raznorazne afere bez odgovornosti
    -Bezbroj iznetih uvreda i laži
    PA DOSTA VIŠE !!!

    1. Dzabe im pričaš druže,to su sve Vučićevi botovi koji se u ekonomiju razumeju kao i njihov šef

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 6

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.