Plate realno manje vojsci, policiji, univerzitetu

* Zdravstveni radnici dobili 0,9 odsto realno, nastavnici tri odsto * Profesorima na fakultetu plate sedam odsto manje nego 2014, službenicima čak 11 odsto
Kolika je vrednost zarada i penzija nakon najavljenih povišica u odnosu na vreme pre smanjenja 2014.

Ostavite komentar


  1. "Danas" nema ni toliko politcke korektnosti da pozdravi ovo povecanje, vec hoce da prikaze da nam je,navodno, teze nego pre 4-5 godina…

  2. Данас је урадио оно што читалац очекује од новина, "да тачно, објективно и благовремено извести о догађајима од интереса за јавност, поштујући право јавности да сазна истину.." поштујући чињенице", како је то истакнуто у Кодексу новинара Србије. "Прећуткивање чињеница које могу битно да утичу на став јавности о неким догађајима једнако је њиховом намерном искривљавању или изношењу лажи"

  3. Није ту само у питању само проценст. Пензија није давање државе већ штедња пензионера коју су без могућности избора морали да повере држави и сада ом та држава безобразно отима део тог новца и још их покушава направити будалама. Ови баш немају меру. Уместо да кажу извините они им прочају небулозе а њихов новац поклањају странцима на име подстицаја без иједне анализе када се тај новац враћа грађанима. Надам се да овај нарад то неће још дуго трпети.

  4. @dragana86 О каквој политичкој коректности причаш ти и теби слични, живота ти канцеларијски пацовски напредни боту ?

  5. Данас је у праву, али је нажалост наша статистика лоша, па ако би узели реалну статистику ово би изгледало реално реално мање много. Нпр. наши оци говоре да је незапослених око 600.000, а реално је око 1.000.0000,00. Тако исто и цене и инфлација су реално порасли вероватно бар 10%. Свуда је гориво јефтиније и карте за превоз а у Београду су поскупиле.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.